• Nem múló éhségérzés, ájulás érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ÜDVÖZLÖM! Olyan problemam van, hogy azt erzem, hogy az éhségérzetem nem mulik el, hiaba eszek, ugyan ugy ehesnek erzem magam es az ajulas kerulget. 2 orankent eszek, ha nem eszek 2 orankent akkor elkezdek remegni, homalyosan latni, es eros ajulas erzet tor ram. Fott etelt is eszek minden nap, az nem lehet a problema hogy hianyolja a szervezetem. Eszek zoldseget, gyumolcsot, melle szedek vitaminokat. Sok szendvicset eszek igaz, mert a munkahelyem olyan hogy orulok ha napi 1x van idom fott etelt enni, de eszek. Ez a nem mulo ehsegerzet nincs mjnden nap, de egyre surubben jon elo. Mertunk cukrot is egyik ilyen rosszul letemnel az ugyeleten, 5,1 volt. Jovoheten megyek gyomortukrozesre, eddig amikor csinaltattunk teljes verkepet, minden jo volt rajta. Tudna esetleg tanacsot adni, hogy mi lehet a problema? Koszonom a segitseget!

        Dr. Rakk Erika válasza a éhségérzet témában

        Tisztelt Kérdező! Ha rosszullét alatt nem mértek alacsony vércukorértéket, akkor esetleg cukorterheléssel lehet kimutatni, hogy fokozott inzulintermelése van-e szénhidrátdús ételekre. ( Ez jellemző a cukorbetegséget megelőző állapotra) Ilyenkor 180 perces értéket is kell mérni. Nem ír arról, mennyi a sulya, az állandó evéstől hízott-e? A a cukorterhelés nem mutat kórosat, akkor kórházi körülmények között kel elvégezni az éhezéses próbát. Ha jelentkezik a rosszullét, akkor vért vesznek vércukor és inzulinszintre. Ezzel lehet igazolni, az esetleges inzulin-túltermelést. Ez nagyon ritka betegség, évi 1-2 fordul elő az országban.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, belgyógyász, endokrinológus

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2017. március 16., 19:26; Megválaszolva: 2017. március 20., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: