• hasi görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt doktor úr! Zsákai Dezső vagyok. Hosszú ideje, évek óta van panaszom az alábbiakkal. Bal oldalt lent a hasam időközönként be görcsöl,de nospa hatására elmúlik.Székletem általában naponta egyszer van reggelente. Állaga lágy. nincs szaga, és zöldes nyákos szokott lenni. Lépemet kivették 11 éves koromba balaset miatt. 1990 ben gyomorfekélyt állapitottak meg,de az már nem okoz panaszokat. Valamint laktoz érzékeny vagyok, és a kolleszterinem is magas. Panaszommal, már több kivizsgáláson voltam. Hasi ultra hang, gyomor tükrözés több esetben volt. egyszer volt vastagbél tükrözésem,ahol 20 cm tudtak felmenni. ott összenövést találtak a műtétemnél. Nemrég voltam szintén általános szűrésen vérvételnél magas sűlyedést, és fehérvérsejt volt,de ez is évek óta fenn áll. Bélrák szűrésen három székletmintát adtam le, és a harmadik napi lett pozitív. 2013 ban ezzl a problémával CT vizsgálaton is voltam, és nem találtak semmit. Jelenleg a bal oldalon egy kicsi nyomást szoktam érezni. Gasztroenterologusnál többször voltam. Urologiai vizsgálatom is negativ volt, Gasi ultrahangra évente járok, és nem állapítottak meg semmit.Évek ótta vannak ezek a panaszaim, és a vizsgálatok során nem tudtak semmit se meg állapítani.Tünetek közé tartozik még, hogy puffadás érzet. Kérdésem az, hogy vastagbél daganat lehetséges?

        Dr. Plósz János válasza a Hasi fájdalom témában

        Mivel 5 éven belül nem volt teljes vastagbél-tükrözéses vizsgálat, így nem zárható ki teljes bizonyossággal a daganatos folyamat. Ha megtöretés-összenövés miatt nem kivitelezhető az endoscopos vizsgálat, a radiológiai un. virtualis colonoscopia segíthet a diagnosztikában. A panaszokat egyébként a megtöretés-összenövés vagy akár diverticulosis magyarázhatja.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 15., 05:49; Megválaszolva: 2017. március 15., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: