• sugárkezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A csípőlapát leképzett területén egy 102x70x33 mm es inhomogén ödémás jelmenet található. Nincs megállapítva, hogy jó vagy rosszindulatú. Nem lesz műtét, sem biopszia. 10 alkalmi sugárkezelést irányoztak elő . Ha tegyük fel, nem rosszidulatú, ez esetben, hogyan hat a sugarazás, akkor is csökkenti e a méretét, s az esetleges mellékhatások összefüggésében szabad e kockáztatnom? Azt nem tudják, hogy van e esetleg összefüggés a prosztata betegséggel, de a fent említett képlet /ödéma jobb oldalon/ nyomja az ideget, izmot stb... a jobb lábba sugároz, s igen nagy fájdalmakat okoz, pár napja közepes boka, lábszár dagadás is fellépett Ősszel egy fizikai sérülés volt a jobb csípőmben, azóta egyre jobban fáj a jobb lábam csípőtől bokáig. Én erre gyanakodom,hogy összefüggés van az ödéma /Képlet( és ez között. /MR, CT, Röntgen megvolt/. Tehát a kérdésem az, hogy esetlegesen jóindulatú ödémára, képletre, nyirok részekre hogyan hat a sugárkezelés.... Köszönöm! Tisztelettel!

        Dr. Tóth Judit válasza a Csont eltérés témában

        A prosztata daganat miatt valószínűnek tartom az összefüggést az alap betegséggel . Nem valószínű, főleg ha panaszt is okoz,hogy ártalmatlan . A jóindulatú daganatok esetében is használható a sugárkezelés egyébként fájdalomcsillapítót céljából.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2017. március 14., 20:11; Megválaszolva: 2017. március 16., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: