• szegycsonti fájdalom 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Nagyon köszönöm a szegycsonti fájdalom kapcsán tegnap írt kérdésemre adott válaszát! Ha nem haragszik, lenne pár pontosító kérdésem: - a hasfali sérv milyen problémákat okozhat? kihez érdemes fordulni kivizsgálásra? - a puffadás nekem közvetlenül az étkezés után már jelentkezik. általában együtt járt egy májtájéki nyomással, érzékenységgel. (hepatitis A és B ellen 2 éve kaptam oltásokat). Orvosi javaslatra szedtem Ventert és Espumisant (nem együtt), de egyik sem segített. Ez esetben is érdemes pre- provitaminokat szednem? Ha igen, mit javasol? Válaszát, előre is köszönöm. hajdu lászló

        Dr. Plósz János válasza a szegycsonti fájdalom témában

        Hasfali sérv, ha bél kerül bele, fájdalmat, bélpasszázs-zavart, kizáródást okozhat, sebészeti szakvizsgálat szükséges megállapításához. A közvetlenül étkezés után jelentkező puffadás fokozott levegőnyelés eredménye lehet(evés, ivás, beszéd közben). Erre gyógyszeres megoldás nincs, a tudatos odafigyelés, a lassú evés, ivás, beszéd, illetve az "üres nyelések" kerülése segít a problémán. Probiotikumok használata kúraszerűen panaszmentes állapotban is javíthat az komfortérzeten (Progastro825, Bonolact Regeneral).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 08., 10:20; Megválaszolva: 2017. március 09., 07:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: