• mit jelent a megnyúlt gyomor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 36 éves nő vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy hasi ultrahang eredményemen az áll, hogy az epehólyag látótérbe nem hozható (korábbi epeműtétem miatt) helyének megfelelően a megnyúlt gyomor és béltartalom vetül, a gyomor fala nem vastagabb. Az lenne a kérdésem ez mit jelent pontosan? Egy éve semmi elváltozást nem mutatott ki az ultrahang. Problémáim, hogy hangos bélhangok vannak, többször böfögés, evés után néha szédülés, gyomorszáj tájéki nyomásérzékenység. bugyborékolás, néha nehézlégzés, nem tudom, ennek a gyomorhoz lehet-e köze? (3 éve szoktam le a dohányzásról) Ülő munkát végzek kevés mozgással. Válaszát előre is köszönöm! M. Alexandra

        Dr. Plósz János válasza a gyomor témában

        Az ultrahangos leírás kórosat nem jelent. A panaszokat nagy valószínűséggel fokozott levegőnyelés okozza (evés, ivás, beszéd közben). Erre gyógyszeres megoldás nincs, a tudatos odafigyelés, a lassú evés, ivás, beszéd, illetve az "üres nyelések" kerülése segít a problémán. E mellett érdemes rendszeresen, intenzíven mozogni (a bélmotilitást is rendezi valamint segít a stressz-feldolgozásban).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 07., 20:08; Megválaszolva: 2017. március 09., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: