• Véreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ezen a héten voltam vérvételen.A leletből a következő eltérések mutatkoztak: Neutrophil 48% ,viszont a fehérvérsejt teljesen normális értéken van 5,8.Az eGFR-EPI 81ml.Natrium 135.Vizeletüledék baktérium 93.A többi értékkel semmi gond nincs,mindegyik a referenciaértéken belül helyezkedik el.A kérdésem a következő lenne.Mire utalhatnak ezek az eltérések?Főleg a Neutrophil értékem aggaszt.Mivel külföldön élek és már amikor visszajöttem akkor kaptam meg az eredmènyt ezért nagyon megköszönném a segítségét illetve válaszát a kérdéseimmel kapcsolatban.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A leletek miatt nincs oka aggodalomra. A neutrofil fehérvérsejtek számaránya kicsit alacsonyabb, ennek nincs jelentősége, mivel nem említi, hogy a többi alakos elem aránya eltérést mutatna, illetve, mint Ön is említette, a fehérvérsejt szám normál értéket mutat. Az eGFR érték enyhe csökkenést mutat, lehet, hogy a vizsgálatot megelőző időszakban nem fogyasztott elegendő folyadékot. Javaslom, hogy rendszeresen fogyasszon legalább napi 2 l folyadékot és néhány hét múlva ismételtesse meg a vizsgálatot. A Nátrium szint a határértéken van, ez nem jelent kórosat. A vizeletben levő viszonylag csekély baktériumszám nem kóros, hiszen egyrészt a mintavétel nem steril csőben történt,, valamennyi baktérium előfordulhat a vizeletben, másrészt a vizeletben más eltérést nem találtak.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. március 04., 21:49; Megválaszolva: 2017. március 07., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: