• Lidokain terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Kistestvérrel próbálkozunk és mellette szeretnék 6 db szemölcsöt levetetni. A terhesség első pár hetében ártalmas lehet a lidokain szemölcslevételkor? Köszönöm válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        Az érzéstelenítéskor alkalmazott leggyakoribb anyag. Hatóanyag összetétele: 20 mg lidocain-hidroklorid és 0,01 mg adrenalin 1 ml injekcióban. A készítmény helyi és regionális érzéstelenítésre szolgál. Nagy mennyiségű alkohol fogyasztás fokozza a lidocain légzésközpont érzékenységet csökkentő hatását. Gyulladt, illetve fertőzött bőrterületen alkalmazva a szer hatékonysága csökken. Terhesség és szoptatás: A lidocain átjut a méhlepényen. Terhességben csak a haszon/kockázat gondos mérlegelésével alkalmazható, különösen az első harmadban. Az anyatejbe kis mennyiségben jut át. Ez gyakorlatilag veszélytelen a csecsemő számára, de szoptatás esetén fokozott óvatosság szükséges. Előfordulhat, hogy Ön egyéni érzékenységénél fogva fokozottan reagál a szokásos lidocain adagokra, és túladagolási tünetek jelentkeznek Önnél.


        Kérdés: 2017. március 02., 10:17; Megválaszolva: 2017. március 02., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: