• széklet inkontinencia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Férjem alzheimer kórban szenved 3 hónapja pelenkázni kell,azóta minden pelenkában hasmenéses széklete van. Előtte nem volt jellemző rá a hasmenés,szilárd volt a széklete és csak hetente 2-3 alkalommal.November elején otthonba került ,egy alkalommal kórházba szállították,mert reggelre vért találtak a pelenkájában,de semmi érdemlegeset nem állapítottak meg,csak annyit hogy a kórházban már nem találtak vért.Labort végeztek nála,de semmi kirívó nem szerepelt az eredmények között.Kérem szíveskedjen felvilágosítani,hogy a betegségével van-e összefüggésben az állandó hasmenés vagy,valami más probléma lehet a háttérben.Előre is köszönöm a válaszát.Tisztelettel: Molnárné

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Az alzheimer-kór miatt nem kellene hasmenésnek jelentkeznie. Ennek oka vagy valamilyen bélhurut, vagy laktóz-intolerancia vagy egyéb bélprobléma lehet. Mindenképp érdemes tovább vizsgálódni (széklettenyésztés, hasi ultrahang, esetleg vastagbéltükrözés is).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 01., 19:33; Megválaszolva: 2017. március 02., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: