• Gyomorfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr úr! Szeretném megkérdezni, h az 1 hónapja tartó gyomorfájásom valóban a Lisztérzékenység miatt lehet ? A Gy tükrözés alkalmával megállapították, a gynyálkahártya gyulladást vmint nyombél gy kismértékben. A szövettani eredmény negatív Helikob, de Cölikália gyanút állapított meg. Szedem a sav lekötőket, viszont néha annyira fáj, hogy lüktet az egész . Odafigyelek nagyon, semmivel se terheljem a gyomrom és ne egyek olyat ami irritálja . Tudom, hogy sok mindentől függ, de a gyulladás tényleg ennyire lassan gyógyul? Semmilyen gyulladáscsökkentő nem segíthet esetleg ? Mivel ma derült ki a liszterzekenyseg így délutántól természetesen nem fogyasztok glutént . Remélem lesz javulás minél hamarabb . Előre is köszönöm válaszát . Tóka Andrea

        Dr. Plósz János válasza a lisztérzékenység témában

        Ha tényleg lisztérzékenysége van, akkor nem csoda, ha a savcsökkentők mellett nem javul az állapot, akkor a gluténmentes diéta tartása mellett panaszmentessé kell válnia. A klasszikus gyulladáscsökkentők kifejezetten ellenjavalltak, mert károsítják a gyomor-bélnyálkahártyát.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 28., 21:25; Megválaszolva: 2017. március 01., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: