• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Plósz János! Segítségét szeretném kérni,mert hetek óta tartó visszatérő rosszullét kerülget,tüneteim láz,nagyon erős hasmenés,hányinger,gyengeség, étvágytalanság. A házi orvosom csak diétát meg hasmenés elleni gyógyszert javasolt meg hogy vírusos fertőzésem van mindezt vizsgálat nélkül, de sajnos a továbbiakban sem vagyok jobban. Voltam vérvételen amiben eltérések vannak. az alábbiak lennének: RDW-CV: 11,0 HÚGYSAV: 423 GPT(ALT): 42 TRANSZFERIN SZATURÁCIÓ: 15 Glükóz: 7.4 Hemoglobin A1c: 7.2 Van cukorbetegségem, 2 éve inzulinozom magam. Kérném segítségét, hogy mi lehet a bajom, vagy hova fordulhatnék a panaszaimmal. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Adrienn

        Dr. Plósz János válasza a láz-hasmenés témában

        A láz és hasmenés kombinációja valóban fertőzésre utal, emiatt mindenképp széklettenyésztés elvégzése indokolt. Ennek negativitása esetén tovább kell vizsgálódni (hasi ultrahang, akár endoscopos vizsgálatok). Addig is probiotikumot illéetve Tasectan tabl.-t érdemes használni, hogy gyorsítsuk a javulást.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 26., 20:49; Megválaszolva: 2017. február 27., 07:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: