• Komoly baj vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nem egyszerű a problémám, de remélem tud segíteni. Kb két hete jelentkezett először a tünet, tünetek: köhögés légszomj szapora szív verés, szegycsont mögötti fájdalom. Elmentem a körzetihez adott antibiutikumot, aktil duot,... nem lettem jobban, rá egy hétre azaz most hétfőn bementem a Semelweis egyetem sürgősségi ambulanciájára. Ugyanezen panaszok miatt, annyi külömbséggel, hogy sokkal rosszabb lett. Nagyon fáj, fájt a hátam és a mellkasom, nehezen kaptam kapok levegőt. Ugyan csináltak ekg-t, mellkas rtg t, vérvételt: d dimert, meg néztek minden szívvel kapcsolatos dolgot, valamint crp t stb..mind negatív...illetve még egy mell uht is.. negatív. Ez hétfőn volt, most 26 a vasárnap van és nagyon nem érzem jól magam. Olyan mintha valaki ráült volna a hátamra,ami még fontos hogy köhögök, száraz a köhögés! A vérnyomásom normális, ami furcsa a pulzusom, mostanában 110! A kórházban a radiológus kolléga azt javasolta hogy ha nem leszek jobban legyen egy mellkas ct kontrasztosan és hasi uht. Mert szerinte egy sima rtg nem zár ki nagyon semmit!Ami még fontos, hogy pánik beteg vagyok,de úgy gondolom, ez nem az.Természetesen, megkérdeztem a pszichiátert,hogy a pánik bet. okozhat e ilyet,hosszú időn keresztül, a válasz nem! Szeretnek mindent erre ráfogni, de ez nagyon veszélyes játék! Nem tudom hogyan tovább! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkasi fájdalom, fulladás témában

        Kedves Kérdező! Mivel panaszai nem múlnak, mindenképpen további vizsgálatok szükségesek.Egyetértek a radiológus kollégával, a mellkas CT indokoltnak látszik. Azt javaslom, menjen vissza arra a sürgősségi osztályra , ahol korábban látták. Részletesebb tüdőgyógyászati, és kardiológiai vizsgálat szükséges a tünetek erősödése miatt. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. február 26., 11:48; Megválaszolva: 2017. február 26., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: