• rákszűrés, panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Három nappal ezelőtt rákszűrésen voltam. 30 éves vagyok, és minden évben megyek 20 éves korom óta, de eddig egyszer sem volt semmilyen panaszom utána, nem fájt semmim, nem véreztem. Most viszont a vizsgálat kicsit hosszabb volt, mint eddig bármikor, mert a doktornő szerint, ahogy Ő fogalmazott, ki kellett tisztítani a hüvelyemet, hogy a méhnyakhoz férjen, aztán az volt a gond, hogy pontszerű volt a méhnyak, ezért nehezen fért hozzá a mintához, és mikor sikerült levenni, még bekente a hüvelyemet valamivel, ami PH javító, ugyanis már sok-sok éve van egy állandó fehér folyásom, amiatt kellett tisztítani a hüvelyemet a vizsgálat során, és amivel többször jártam már nőgyógyásznál, de a kenet negatív lett eddig mindig. Tisztasági betét nélkül nem tudok meglenni, elég bő ez a folyás. Szóval a vizsgálat maga már meggyötört kicsit, és azóta a következő tüneteim lettek: A vizsgálat másnapja óta úgy érzem, mintha egy vízzel teli lufi feszítené kifele az egész hüvelyemet, ilyen jellegű nyomást, fájdalmat érzek, ezen kívül az alhasamat keménynek, feszesnek érzem, és gyakori vizelési ingerem van, mindig úgy érzem, tele von a hólyagom, de alig jön valami, ha mosdóra megyek. Nem csíp a vizelés vége. Vérzés nincs, az csak a vizsgálatkor volt egészen kicsit, de ott el is állt. Lázam sincs. Feszít és nyom az alhasam, a hüvelyem. Az igazat megvallva, aggódom, mert nem tudom hova tenni ezeket a tüneteket, nem tudom, menjek-e el vizsgálatra, hogy megtudjam, mi okozza ezeket, vagy ez előfordulhat rákszűrés után. Szeretném tudni, mi baj lehet, és hogy mi a teendőm. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A leírt tünetek kismedencei gyulladásra utalnak. Gyógyszeres kezelés jön szóba kezelésére. Szakorvosi vizsgálat tanácsos,kellő vizsgálat után megfelelő kezelési javaslat. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.


        Kérdés: 2017. február 19., 23:28; Megválaszolva: 2017. február 20., 22:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: