• Mi lehet ez..

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Molnár Dóra! Körülbelül 1,5 éve kezdődtek ezek a roham szerű tüneteim. Ilyenkor elkezdek szédülni,és a bal kezem a kézfej, a csukló,és az alkar zsibbadás szerűen elgyengül,és ugyanez történik a bal lábammal is,a combomtól egészen a talpamig. Olyan érzés, mintha kicsit bénulna, nehéz irányítani a mozgásukat.A szám környékén is érzek ilyen tüneteket, hogy elgyengül,és irányíthatatlanná válik. Általában havonta egyszer,de volt,amikor 2-3 havonta egyszer fordult elő ez a roham. Ilyenkor semmi mást nem tudtam tenni,csak várni,hogy jobban leszek,próbáltam mély levegővel,a karok tornáztatásával segíteni,hogy elmúljon,de hiába, körülbelül 1 óráig eltartanak ezek a tünetek. Tavaly nyáron és ősszel kivizsgáltattam magam. Neurológus orvos csináltatott koponya MRI-t, EEG-t, amik negatívak lettek. Carotis ultrahang során pajzsmirigy gyulladást találtak, amit a vérvizsgálat alapján autoimmun threoditys-ként diagnosztizáltak, mivel az anti TPO szint 4-5-szöröse a normál értéknek. Csak azt javasolta a belgyógyász orvos,hogy bioszelént szedjek,és menjek vissza kontrollra. Kardiológai vizsgálat során a bal oldali kéthegyű billentyű prolapsusát állapították meg,ami miatt évente kontroll vizsgálatot javasoltak. Hozzátartozik az is ehhez az egészhez, hogy kb. 4 éve hideg, illetve idegesség,feszültség hatására belilulnak a kezeim. Ez még eleinte csak roham szerűen jelentkezett, de az utóbbi kb. 1 évben előfordul,amikor szinte egész nap lilák,és hidegek a kezeim. Az orvosok azt mondták,hogy ez valószínűleg Reynolds szindróma. Az egyik orvos a szélmalom karkörzéseket javasolta,de általában ez szinte semmit nem javít a liluláson. Viszont előfordul,hogy ha nyújtózok felfelé a karjaimmal,akkor ha utána leengedem,nem lilák a kezeim. Ön szerint mi okozhatja ezeket a roham szerű tüneteket? Nagyon ijesztőek tudnak lenni. Milyen gyógymódot tudna erre javasolni? Gondoltam arra is,hogy esetleg megpróbálnám a hidegszaunát,mivel keringési zavarokra is hatásos. Mi a véleménye?

        Dr. Molnár Dóra válasza a szédülés, karzsibbadás témában

        Kedves Kérdező, a szerteágazó tünetegyüttes miatt részletes immunológiai kivizsgálás javasolt. Rendszeres mérsékelt testmozgás, hideg-meleg váltott fürdő enyhítheti a tüneteket, de a szaunát a szédülés miatt nem javaslom egyelőre. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. február 15., 11:16; Megválaszolva: 2017. február 16., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Terhességem 4. Hónapjában vettem észre bal lábamban fájdalmat. Monoton érzés! Újra es újra főként bal csípő, vádli, boka környéke. Nyomásra, feszítésre faj, még is jó érzés. Kisfiam már 13 hónapos,...
        Tisztelt doktor Nő! A leletemen a következő elteresek szerepelnek: vizelet fajsúly ✓1.030, vizelet keton 1+,se glükóz 4,77 (ennél az adatnál nincs megjelölve a referencia értéke);se kreatin 41,Rdw 11, Érdeklődni szeretnék hogy mit jelentenek...
        Tisztelt Doktor Úr! Már gimnazista koromban fásliztam a lábam a kitüremkedő viszér miatt. 3 gyermeket szültem mind a három szülés után felületes viszér gyulladást kaptam és egyet a harmadik terhesség alatt, kétszer volt mélyvénás...
        Szép Napot!! Vérvételen voltam és az eredménnyel kapcsolatban kérdeznék csak eltérés volt a következőknél: MPV :7 és a Vvt süllyedési sebesség : 46 Ez jó? Vagy baj Ez érdekelne nagyon köszönöm válaszát előre is!