• szurok széklet, nyaralás, reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, Jelenleg sri lankai nyaralásomon vagyok. sok csili és stressz miatt refluxos, és szurkos székletet tapasztaltam emiatt sétáltam be kórházba. (már volt korábban ilyen tünetem 2 évvel ezelőtt, akkor meg is tükröztek és reflux volt). most viszont a vérteszt és ekg rendben volt. csak a vér a székletben volt fura az orvosoknak, viszont tükrözni nem tudtak mert várólistás, meg elég nomádok a körülmények. Viszont kaptam gyógyszereket: Pantoprazol 2x1 reggel és este. sucralfát szirup 10ml(1g sucrafate) 3 fő étkezés előtt. ezeket már két napja szedem és nincs már véres szklet. később kaptam még egy bizonyos aciloc 150 nevű gyógyszert (ranitidine) amiből reggel és este étkezés előtt kell szednem. ebből még nem szedtem be, mert azt utólag kaptam a kórháztól. Kérdésem az volna hogy MIT, MIKOR, HOGYAN kellene szednem ezt a három gyógyszert? Illetve frontint szedhetek e ezek mellé? Valamint hogy mi a véleménye az esetről? A tükrözést Magyarországra jövet tervezem megejteni még a héten egy magánorvossal. Köszönöm válaszát! Dániel

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Elég a pantoprazol szedése (2x20mg vagy 1x40mg), sem a ranitidin sem a sucralfat nem szükséges mellé (ez utóbbi a panasz első 3-4 napjában még hasznos, de aztán már nem szükséges). Frontin szedhető a savcsökkentők mellett. Valószínűleg nyelőcső vagy gyomor felmaródások okozhatták a panaszt és a széklet megváltozását is ( a klasszikus fekete kenőcsös szurokszéklet emésztett vért jelent a székletben, de gyakran látjuk véres húskészítmények, jelentős mennyiségű vörösbor, belsőségek fogyasztását követően is).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 13., 12:05; Megválaszolva: 2017. február 13., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: