• Erdeklodes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorno szeretnem velemenyet kerni a laborleletemrol glukoz6.0 kreatinin 55 hugysav469 bilirubin 22.5 tiglicerid 2.48 kolesztrin 5.2 hemoglobin 17.1 pdw 13. A tobbi ertekem tokeletes kezdek megijedni hogy valami problema all e csillagos ertekek mogott milurint kezdtem el szedni a magas hugysavra

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A laboratóriumi leletet mindig a beteg aktuális panaszával együttesen kell kiértékelni. A vércukorértéke a normál érték felett van, de ez még nem jelent cukorbetegséget. A kreatinin értéke alacsony, ennek nincs különösebb jelentősége, a húgysavszint enyhén emelkedett, csakúgy mint a koleszterinszint és a triglicerid. A hemoglobin érték magasabb az átlagosnál, de a vérkép többi adatát nem ismerem (valószínűleg azért nem írta meg, mert a normális tartományban vannak), így ez nem feltétlenül jelent kóros értéket, alkati oka is lehet. A PDW a vérlemezkék méretének megoszlását jelenti, ennek normális vérlemezke szám mellett nincs különösebb jelentősége. Nem ismerem az Ön alkati sajátosságait, de összességében az emelkedett húgysav, vérzsír érték és a normál értéket meghaladó vércukorszint beleférhet egy kezdődő metabolikus szindrómába (kóros anyagcsere tünetegyüttesbe) is. Az esetleges diétás lehetőségeket, a Milurit szedését beszélje meg háziorvosával.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. február 11., 09:31; Megválaszolva: 2017. február 14., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: