• hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr úr Három hónapja van ismeretlen eredetű hasi fájdalmam.Főként baloldalt fáj,nyomásra érzékeny. 3 Hónapja kaptam egy kismedence gyulladást,szedtem rá augmentint,doxiklynt,sumamedet. Nem javult visszamentem a nőgyogyászatra ott megállapitották hogy a beleim fájnak. Javasolták,gasztroenterologus illetve reumatologus felkeresését.Gasztoenterologusnál jártam,csinált hasi ultrahangot,ami jó lett.Nézett rejtett vért,negatív lett. Azt mondta nem gasztoenterologiai a betegségem. Jövő héten megyek gerinc röntgenre. Ez a fájdalom lüktető,szurkáló jellegü.Minden nap máshol fáj,van hogy derékba lüktet,van hogy végbélbe,van hogy bal oldalt a hasamba. Belülről úgy érzem mintha remegnék.Szedtem már több fajta probiotikumt.Semmi változás. Érdemes lenne magán gasztroenterologust felkeresnem? A székletem rendben,nem nyákos nem véres. Lehetséges hogy rákos vagyok? Ez az egyik legnagyobb félelmem.4 hónapos kislányom van jelenleg szoptatok.lehetséges igy a tükrözés? Fogytam 6kg ot,étvágyam se jó. Lehetséges hogy az idegességtől? Kivontam az étrendemből a cukros üditőket. Előre köszönöm válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Életkora és a panaszok fennállásának ideje alapján elsősorban nem a rosszindulatú betegségek merülnek fel. Leírásából nem derül ki, hogy az a panasz, amire az többszöri antibiotikumot kapta, megszűnt-e vagy azt már erre a hasi fájdalomra kapta? A kombinált antibiotikum kezelés okozhat jelentős bélflóra eltérést, irritabilis bél szindrómát, ez elég nehezen és lassan befolyásolható (de a probiotikumok tartós használata ez esetben segíthet). Tükrözést lehet szoptatás mellett is végezni, bár az, hogy a széklete rendben, nem a bél eredetet támogatja.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 07., 11:20; Megválaszolva: 2017. február 07., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: