• Mire szåmithatok,mik a kilåtåsaim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        CTfelvėtelen corticalis atrophiat diagnosztizåltak nålam.Mår19 ėve gerincbeteg vagyok.2 alkalommal mūtõttek.Csavaros rögzitės is tõrtént. Låtåsom egyre jobban romlik az utôbbi hônapokban.Felkerestem az idegsebėsz ės egyben neurolôgus szakorvost akihez mår ėvek ôta jårok.Prôbålt lelket õnteni belém, de megmondta hogy ållapitom egyre jobban romlik majd. Råadåsul a vėrnyomåsom ållandôan magas,szivemnėl a jobboldalon egy ûjnyival megnagyobbodott, a koszorû erek õssze vannak szūkūlve el meszesedtek. Kėrdeznėm mik a kilåtåsaim az utôbbi idõben beszéd zavaraim is vannak ės alapvetõ fontos dolgokat elfelejtek.Kõszõnõm a vålaszukat.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a sokrétű panaszok témában

        Kedves Kérdező! A CT-n leírt corticalis atrophia valóban fokozódhat, de ennek mértékét, idejét nem lehet megmondani. A magas vérnyomása gyógyszeresen kezelhető. Az ereken levő meszesedés folyamata gyógyszeres kezeléssel esetleg lassítható. A távolból, orvosi vizsgálat és a leletek pontos ismerete nélkül, prognózisról, kilátásokról beszélni nem lehet.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. február 05., 21:12; Megválaszolva: 2017. február 10., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: