• Belgyószászati tünetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép napot! Tavaly nyáron kezdődött a problémám, akkor minden reggel hányingerrel keltem és ha ettem vagy ittam valamit azonnal ki is hánytam, sokszor az ebédet is. A háziorvosom sajnos nem nagyon tudott mit kezdeni a problémámmal. Őszre leszoktam a reggelizésről így felkelés után kb 1 óra múlva ettem először és így nem volt semmi gond. Viszont a bal oldalon nem tudtam feküdni mert a csípőm felett fájt valami belül. Az orvosom azt mondta a belekkel van valami. Voltam vérvételen, belgyógyászaton, ultrahangon, székletvizsgálaton. Az utóbbi három negatív lett viszont a vérvétel sok mindent kimutatott amire a házi orvosom annyit mondott hogy azzal nem kell foglalkozni. A GGT 6 U/L lett ami alacsony 2-vel a normálnál, a süllyedés 2mm/h ami 1-el kevesebb, a monocytám 9,8% a maximum 8 helyett amiről nem sok jót olvastam, az Eosinophil gran. 6,0% lett a maximum 4 helyett illetve az Absz. eos 0,5 lett. A mai napig probléma hogy reggel közvetlen felkelés után nemtudnék enni, illetve akármennyit eszek nem hízok semmit sem, sőt volt hogy fogytam is. Jelenleg 63 kiló vagyok és 190 cm. A TSH jó, férgességem széklet minta alapján nincs. Mi lehet a baj?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a soványság témában

        Kedves Kérdező! A laboratóriumi eltéréseknek szerintem sincs különösebb jelentősége. A reggeli rosszullét hányinger hátterében állhat reflux betegség, de feszültség, szorongás is. Előbbitgastroscopiás vizsgálattal lehet egyértelműen bizonyítani, illetve ha panasza savkötő gyógyszer szedésére csökken vagy megszűnik, az is megerősíti a diagnózist. Amennyiben nem igazolódik, akkor merülhet fel a panasza hátterében a pszichés eredet. A bal oldalán jelentkező fájdalma lehetett izomhúzódás is.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. február 05., 12:29; Megválaszolva: 2017. február 08., 21:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: