• Emelkedett Gamma Gt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr ! Tavaly májusban GGt értékem 71,júniusban 50, szeptemberben 37,novemberben ismét 56, most februárban 58.Hasi ultrahang negatív,Pajzsmirigy funkció rendben,HBsAg,anti-HBc,anti-HCV neg. MCV érték kissé magasabb 99fL,MPV érték kissé alacsony 8.7 fL,Koleszterin 6.6 mmol/L.illetve HDL koleszterin 2.3 mmol/L.Kérdésem az lenne,mi okozhatja az ismételten emelkedett GGt értéket? A vérvétel előtti egy kávé fogyasztása befolyásolhatja az eredmény értékét?

        Dr. Plósz János válasza a GGT témában

        A kávé nem valószínű, hogy befolyásolja a GGT-értéket. Azonban a GGT a legérzékenyebb máj-epeuti enzimérték. Azonnal megemelkedik a gyógyszer-oldószer-toxin hatására, vírusfertőzésben, de akár zsírmáj esetén is. Ha a GOT, GPT érték rendben van, aggodalomra nincs oka.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 03., 19:16; Megválaszolva: 2017. február 03., 19:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: