• Mit csinálok rosszul?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Kellemetlen üggyel kapcsolatban kérem ki a véleményét. Lányom tavaly ősszel kezdte el az első osztályt. NÉmi nehézségekkel indult a tanév, több gyermek és szülő visszajelzései alapján a viselkedése nem volt megfelelő. Több dologgal is megvádolták az osztálytársai, természetesen eleinte elhittem a vádakat, aztán volt amikor mellé álltam. A kislány azóta leszögezte magában, hogy bármit hallok, úgy sem neki hiszek. Most megint "porondon" volt a múlt héten. Azt állította egy másik osztálytársa, hogy szexuális témakör foglalkoztatta a lányomat, elég intim dolgokról is esett szó. Többek között arról, hogy itthon mit lát a szüleitől. Ez nonszensz, hiszen a férjemmel erre nagyon oda figyeltünk mindig is, hogy a gyermek ilyent ne láthasson. Tulajdonképpen nem tudom mi tévő legyek, hiszen ha a lányomat kérdezem, ő felháborodva közli, hogy nem ő volt, ő ilyen dolgokról nem beszélt a többiekkel és hozzá fúzi a mondani valójához azt is, hogy tudja hogy nem neki hiszek. Év eleje óta számtalanszor hallottam hogy probléma van vele, több anyuka szólt, volt aki szemembe mondta, volt aki a hátam mögött. Jelen pillanatban a lányom az osztályban az --a szülők megítélése alapján -- aki rossz példát mutat a többi gyermeknek, nyilván azt is hozzá gondolják a szülők, hogy biztosan itthon tanulja. Nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudom mit rontottam el, netán mi lehet a gyermekemmel. Nem tudom hogy kezeljem le ezeket a vádakat, őt büntessem aki tagad, vagy kiálljak mellette , őszintén szólva egyik felem elhiszi amit mond a lányom, másik felem pedig már nem hisz neki. Kérem, segítsen nekem ebben.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a iskolai beilleszkedési nehézségek témában

        Tisztelt Kérdező, Azt tanácsolnám, hogy keressék fel a területi Nevelési Tanácsadót. Ott dolgozó gyermekpszichológusok segítségére lehetnek Önnek is, a lányának is. Az egyébként természetes, hogy foglalkoztatja a gyermekek fantáziáját a szexualitás, hiszen számtalan csatornán találkozhatnak ezzel. A probléma inkább abból adódik, ha ez megbélyegzi a lányát, és emiatt kiközösítik a többiek. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. február 02., 10:39; Megválaszolva: 2017. február 06., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: