• bélpanasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 2010-ben operáltak vadtagbél rosszindulatú daganattal " rectum resectiot",ekkor 28 cm vastagbélszakaszt távolítottak el.2015-ben szintén rosszindulatú daganat műtéttel a bachulin billenytűt távolították el szintén 40 cm bélszakaszt ( ezeket az adatokat a szövettani vizsgálat ból írom). A második műtét után a kórházból is hasmenéssel távoztam kliont írtak fel. 2016-ban nagyon sokszor volt hasmenésem szorulásom.Tavaly kb október óta már enni tudok rendesen néha előjön hasmenés de rendkívül sok bélgáz és nagyon büdös képződik. Természetesen próbáltam figyelni az étkezésnél, hogy mitől de sajnos nem sikerült megállapítani.A colonoscopiát végző orvos havi egy normix kúrát és vele együtt probiotikum szedését javasolta amit meg is tettem most már 3 hónapja rendszeresen.Valamilyen gyógyszert tudna-e javasolni .A rendszeres onkológiai kontrolon MRI,-labor stb minden rendben van. FONTOS LENNE VALAMI GYÓGYSZER MERT DOLGOZOM ÉS SAJNOS A MUNKÁMBAN NAGYON ZAVARÓ. Nagyon köszönöm előre is a válaszát. Üdvözlettel: Dobai Sándor

        Dr. Plósz János válasza a bélműtét után témában

        A kezelőorvos javaslatát tudnám megerősíteni én is, azzal kiegészítve, hogy érdemes többféle probiotikumot kipróbálni (legalább 2 hétig használni) és ami a leginkább hat, azt megtartani a kúraszerű használatra.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 01., 23:07; Megválaszolva: 2017. február 02., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: