• Állandó gyulladás gyógyulás nélkül?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! 23 éves nő vagyok. Problémáim voltak már akkor is, amikor megjött az első mensesem, 11 éves sem voltam, majd 1 év után 1,5 évig kimaradt, nem tudni mitől, a hormonjaim akkor rendben voltak. A menstruációm nagyon erős, görcsös volt korábban is( az elmúlt 7 évben különösen), ez jelenleg is így van. A menstruációm 10-12 napig tart, erős, alvadékos, az elmúlt 1 évben nagyon sokszor fekete. 6 éve kiderült a pajzsmirigy alulműködésem, letroxot szedek, jelenleg az értékeim rendben vannak. Jelenlegi problémám, hogy 2010 óta folyamatosan kismedencei gyulladásaim vannak. Próbálták antibiotikummal kezelni, azonban állandóan visszatért. Tavaly szeptemberben kórházi kezelés alatt próbálták a gyulladást levinni, ezt követte a tablettás antibiotikum szedése, azonban a helyzet nem javult. Állandó jelleggel hőemelkedésem van, fáj a hasam, de csak bal oldalt, mindig a bal oldal fáj. Hónapok óta mást se próbálok csinálni, csak pihenni. Múlt héten egy orvos felírt nekem egy új antibiotikumot, még szedem a gyógyszert, azonban a hasam esténként nagyon fáj. Félek, hogy ez az örökös gyulladás sosem fog megszűnni, így is hegesedéseim vannak már, pedig pár éven belül szeretnék kisbabát, de nem tudom, ezek a problémák mennyire nehezítik a teherbeesésem? Hormonvizsgálatra van már időpontom. A bal oldali petefészek, amely mindig begyulladt, annak eltávolítása megoldás lehetne a problémára? Gyógyteákkal is próbálkoztam, de hiába. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Tekse István válasza a állandó gyulladás témában

        Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül nem lehet válaszolni erre a komplex problémára. Gyulladás, anatómiai eltérés, endokrin eltérés is lehet a háttérben. Ha igazán kismedencei gyulladása van az megállapítható. Petefészek eltávolítás ilyen szempontból semmiképpen nem jön szóba! Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. január 29., 14:13; Megválaszolva: 2017. február 07., 16:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: