• vakarás a börön

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kislányomnál kb. 7 éves korában jelentkezett az a tünet, hogyha megvakarja a bőrét akkor a vakarás helyén beödémásodik. Ez a nyári időszakra jellemző. Nem erősen vakarja meg, de mégis olyan hatása van, mintha nagyon erősen megkarcolná valami. Ez kb. 10 perc múlva elmúlik,eltűnik. Mit javasol? Mi a véleménye? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a erős vakarás nyom a bőrön témában

        Kedves Kérdező! A jelenség neve, fokozott dermografizmus. Nem ritka érzékenysége ez a bőrnek. Nincs vele tennivaló. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. január 29., 14:02; Megválaszolva: 2017. január 29., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: