• Elhalt magzat (iker)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!
        A kérdésem az lenne,hogy az Ön tapasztalata szerint milyen kilátásai vannak a babámnak, akinek a 25 terhességi hét végén elhalt ikertestvére (4 lombik beavatkozás volt),méhlepény elégtelenség miatt Az élő magzatom most 26 hetes fiúcska, nagyon aktív baba, a tüdőérlelőt megkapta 4 napja. Azóta 3 napig figyeltek az ő keringése stabil. Clexant kapom. A baj hogy neki 3 hete megtágult a kamrája hátsó szarva 12 mm-re azóta nem változott. Magzati mr en jelzett tágulatot írtak kóros eltérés nélkül, szerintük egészséges.
        Más eltérést nála nem találtak több genetikai uh során sem. Most nagyon féltjük,hogy mi fog történni a másik baba miatt vele, 2 petéjűek voltak. Ilyenkor mire kell fokozottan figyelnem, kaphat e fertőzést, leválhat e a másik baba lepénye, ő miként fog ott funkcionálbi mint elhalt magzat? Kihordható e biztonsággal a terhesség? Egyébként ő egészséges volt. Nekem fájdogál a hasam, de nem görcsös hanem feszül és nyom-húz a hasam alja, a köldök mellett fájdalmasabb felálláskor. Keményedik is, de pozició váltásra elmúlik 1-2 perc alatt. Elnézést a hosszú levélért,de teljesen el vagyunk keseredve, ezért kérném egy független orvos véleményét is. Segítségét köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A terhesség kiviselése egyes terhességként a továbbiakban rendszeres szakorvosi vizsgálatot igényel.A véralvadás gátló alkalmazása szükséges. A kamra tágulat rendszeres ellenőrzése és követése szükséges. A has fájás ,a méh keményedése miatt szülészeti szakvizsgálat javasolt.Vizsgálandó a méhszáj ,zárt vagy megrövidült,kinyílt,ettől függően igényel teendőt. A magzat ultrahang vizsgálattal ellenőrizendő,a méh lepény elégtelenség lehetősége magzati áramlás vizsgálattal. A tényleges kezelési javaslat az összes körülmény ismeretében,valamint vizsgálatok végzésekor adható. Rendszeres szakvizsgálat javasolt.


        Kérdés: 2017. január 26., 18:50; Megválaszolva: 2017. január 28., 23:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: