• Milyen bőrkiütés lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Bodnár Edina! 1-2 hétel ezelőtt lettem figyelmes a testemen jelentkező kiütésekre. Étel allergiáról nem tudok hogy lenne de egyre több helyen jelentkeznek ezek a kiütések. Jelenleg én Ausztriában dolgozom és csak április végén megyek haza. Addig is szeretném ez a dolgot kezelni a lehetőségekhez képest! Remélem hogy a fotókon látható lesz a probléma és mielőbb megoldást találok rá! Köszönettel, Nagy Zoltán

        Dr. Bodnár Edina válasza a Kiutes témában

        A képen sajnos elég nehéz kivenni a tüneteket. Lehet ún. follicularis keratosis (ami egy öröklött állapot, ami a szőrtüszők fokozott elszarusodását és gyulladását okozta), de lehet ételallergia (legtöbbször tej) tünete is. Próbálja kerülni a tejtermékek fogyasztását, helyileg meg ureás testápolót javaslok.


        Kérdés: 2017. január 26., 14:24; Megválaszolva: 2017. január 27., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó