• Kórosan nagy szikhólyag?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!2 évesen 7. hetes kismama vagyok. Utolsó menstruációm időpontja december . Az ultrahangom jó helyen lévő, élő embyot mutat (CRL: 4mm) Viszont ami aggodalomra ad okot az a szikhólyag mérete: 7,7 mm. Az orvosom szerint ez túl nagy. Vitalitási kontrollra vissza kell mennem 2 hét múlva. Mennyire kell aggódnom egy estleges vetélés miatt? Van esélye annak, hogy megmarad a baba?

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A szikhólyag a petezsák kialakulása után lesz látható.A szíkhólyag táplálja az embriót ,amíg a keringési rendszere kialakul.Végül a méhlepény képes átvenni a tápanyagszállítási vérkeringési feladatokat addigra a szikhólyag kimerűl és nem lesz látható. A leírt szíkhólyag nagysága miatt ismételt ultrahang vizsgálat tanácsos.


        Kérdés: 2017. január 25., 11:32; Megválaszolva: 2017. január 25., 23:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: