• oddi záróizom műtét utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Epehólyag eltávolítása után,epeelvezetési probl. miatt Oddi záróizom átvágása, stent beültetése tervezett.Kérdésem : utána állandó ,vagy hirtelen fellépő hasmenés várható ? vagy hasnyálmirigy gyulladástól félnem kell? Most állandóan /még hajnalban éhgyomorra is/pattanásig feszes a hasam, lágyéktól a bordáimig,és éjjel arra ébredek mintha valami maró anyag áramlana mellkastól a hónom alján keresztül a karjaimba , lágyéktól a bokámig.A térdeim már nagyon fájnak,az izmaim sorvadást mutatnak/az izmok potenciálja 52%-al csökk./.Ha jobban fáj a gyomrom jobban fájnak az izmaim is.Az alk. foszfatáz magas /norm.érték 2x/.Ezek a probl.vajon összefüghetnek ,ezen is segíthet ez a műtét. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a Vater papilla dysfunctio témában

        Az epehólyag-eltávolítást követően a hasmenés gyakori tünet (a folyamatosan bélbe jutó epesavak toxikus hatása valamint a nem kielégítő zsíremésztés miatt). A mellkasi panaszt én ezzel nem magyaráznám, annak hátterében más betegség állhat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. január 24., 23:55; Megválaszolva: 2017. január 30., 07:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: