• Savasság, fáradtságérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 21 éves 173 cm magas 90 kg-os férfi vagyok körülbelül 1-2 éve kezdődött olyan panaszom hogy gombócot érzek a torkomban és állandóan köszörülöm a torkom és olyan érzés mintha onnét valamilyen váladék jönne fel de utána ugyanúgy érzem a gombóc érzetet ez savasságtól lehet, illetve olyan mintha mindig belennék rekedve, savtól gyulladásba lehetnek a hangszalagjaim? Az utóbbi időben sokat stresszelek néha nem is tudom min és körülbelül negyed évente pánikroham jön rám ilyenkor remegek olyan mintha hirtelen nem kapnék levegőt és ilyenkor frontint szoktam bevenni ami mindig segít. Sokat vagyok itthon és minden nap úgy érzem mintha teljesen kimerültem volna elalvás előtt szédülés és ájulás érzésem szokott lenni de amint ágyba kerülök ez elmúlik. Karikás szokott lenni a szemem alatt. Körülbelül fél éve azt vettem észre hogy ritkult a hajam illetve nehezebben emlékszem vissza dolgokra. Számomra a legaggasztóbb ez a folyamatos fáradtság érzet! Nemrég volt vérvételem minden eredményem hibátlan volt illetve vizelet teszt is. Egyedül az egfr szintem volt 89 keveset szoktam inni egy nap nincs meg soha a 3 liter folyadékbevitelem naponta. EKG-m is volt az is hibátlan illetve a vérnyomásom is. Változatosan szoktam étkezni illetve mindennap egy órát szoktam sétálni. Mostanában pár napja ez a szédülős érzésem azután jelentkezett hogy 3 műszakban dolgoztam monoton kisebb fizikai munkát, de a folyamatos fáradtság érzet már egy éve megvan illetve az elmúlt egy évben sokat híztam lefogytam 70 kg-ra és most 90 kg vagyok sokkal jobban éreztem magam 70 kg-osan csak sajnos a családunkban mindenki nagyon hízásra hajlamos. Ön szerint mit tudnék tenni ezek ellen a panaszok ellen? Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Árki Ildikó válasza a fáradtság témában

        Tisztelt Kérdező! Panaszai okának tisztázása érdekében érdemes lenne további vizsgálatokat végezni, ezért kérem, keresse fel háziorvosát. Gombócérzést és rekedtséget valóban reflux betegség is okozhat,ennek bizonyítására, vagy esetlegesen más kórok megállapítására is javasoltak vizsgálatok. A testsúlyváltozás, hajhullás, fáradékonyság hátterében pajzsmirigy működési zavar is feltételezhető.Fentiek értelmében javasolható: pajzsmirigy vizsgálat (TSH, ultrahang), mellkas rtg, fül-orr-gégészeti és gasztroenterológiai vizsgálat. Panaszai szorongásos zavarral is kapcsolatban állhatnak, ami szintén szakorvosi vizsgálatot igényel, ezért pszichiátriai vizsgálat is javasolható. Mielőbbi állapot rendeződést kívánok!


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2017. január 23., 19:30; Megválaszolva: 2017. január 25., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: