• vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kérem elemezze a vérkép eredményeket!vörösvértest:4,34. Haemoglobin:13,7. Hematokrit:37,4. MCHC:36,6. Segnent(karéjos) 36. Lymfocita:56. Eosinofil:0. Triglicerid:0,64. Ezek az eltérések voltak!válaszát előre is köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A vörösvértest szám és a haemoglobin értéke kismértékben a normál érték alatt van,enyhe vérszegénységet jelez. A limfocita magasabb arányát okozhatja a közelmúltban lezajlott vírusfertőzés is. Az alacsony triglicerid érték fertőzésben, a pajzsmirigy túlműködésében is előfordulhat. A laboratóriumi leleteket mindig a beteg panaszával, tüneteivel együtt kell értékelni.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. január 20., 13:59; Megválaszolva: 2017. január 21., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: