• SM + antibiotikumtól hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Szklerózis multiplexes vagyok, melyről 2010 óta tudok. Karácsony tájékán bemerevedtek a lábaim, ezért 2 hete voltam az Uzsoki kórházban kezelesen, 3 napig kaptam solu-medrol infúziót, összesen 3000 mg-ot. A lábam azóta szinte teljesen rendbe jött.Azonban mikor kijöttem a kórházból rá 2 napra megfáztam, azóta is hurutosan köhögök. Háziorvosom e hét kedden írt ki nekem Curam Duo 875 mg/125 mg antibiotikumot, elyxirium thymi compositum köptetöt es nasivint kell használnom.Voltam röntgenen, amely felsö léguti fertözést mutatott ki.Az antibiotikum mellé Probium6+Inulint szedek.A probiotikum ellenére is nagyon megy a hasam.Az elmúlt 2 órában hatszor voltam wc-n, székletem teljesen vízszerű már.A haziorvosomat nem tudom elérni.Mit tudok tenni? A gyomrom folyamatosan kavarog.Az SM-re szedem a Tecfidera (dimetil-fumarát) nevű gyógyszeremet, mely mellé Pantoprazole-Teva 40mg-ot kell szednem a gyomorsavam miatt. Mit tegyek az antibiotikummal? Szedjem továbbra is? Tartok tőle, hogy a hasmenés miatt nagyon le fogok gyengülni.Mikor kell leállnom ilyen esetben az antibiotikummal? Milyen problémám lehet ha leállok vele? Lopediumot lehet bevenni? Mennyi idöt kell kihagyni az egyes gyògyszerek között, ha a Lopediumot is beveszem? Köszönöm a választ!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Hasmenését nagy valószínűséggel az antibiotikum okozza. Amennyiben nem lázas, a felső légúti hurut tünetei is enyhültek és a hasmenése változatlanul megvan, akkor hagyja abba az antibiotikum szedését. A probiotikum szedését még folytassa és amíg hasmenése van, szedjen Lopediumot.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. január 19., 12:37; Megválaszolva: 2017. január 21., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: