• Escapelle és menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kikérni az Ön véleményét a helyzetemmel kapcsolatban. 2016.01.04.-én megjött a menstruációm (általában a ciklusom 30-35napos), amely 01.09-ig tartott. A barátommal 01.11.-én romantikus kapcsolatban lettünk egymáséi, de az óvszeres védekezés nem bizonyult hatásosnak. Úgy láttuk jobbnak, ha sürgősségi tablettához nyúlunk a terhesség elkerülés miatt. A tablettát 01.12.-én 24 órán belül sikerült beszerezni és a szervezetembe juttatni. Az elmúlt egy hétben hangulatingadozást figyeltem meg a napjaim során.Ma,01.18.-án menstruációhoz hasonló vérzés ébresztett, illetve tapasztalok néha olyan gyengébb deréktáji és alhasi fájdalmakat mint a menstruáció alatt szoktam. Lehetséges,hogy a tabletta miatt előre tolódott a menstruáció? Illetve van esélye annak, hogy terhes legyek? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A leírt tünetek az esemény utáni gyógyszer bevétele miatt lehetnek. Terhességre kicsi az esély.A következő menstruáció kimaradása után 7-10 nappal jön szóba vizsgálata. Alhasi fájdalmat,ha nem gyulladás okozza csak abban az esetben lehet várakozni. Arra utaló tünetek vannak,mielőbbi nőgyógyászati szakvizsgálat célszerű.


        Kérdés: 2017. január 18., 20:55; Megválaszolva: 2017. január 18., 23:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: