• gyógyszerszedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kérem szíves tájékoztatását,egy 58 éves 105kg férfinél milyen pszihés, viselkedésbeli hatást válthat ki, ha valaki napi 1-1 Dalnessa, Lipanor, Milurit , Nebivolol-teva, Rosuvastatin tablettát szed arra rendszeresen nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyaszt? Köszönettel:Judit

        Dr. Szanyi Andrea válasza a gyógyszer és alkohol témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszerek lehetséges mellékhatásai között a gyártók mindent felsorolnak, ami valaha előfordult, még ha csak néhány esetben is. Így a Nebivololnál depressziót, rémképek jelentkezését, a Rosuvastatinnál szintén leírják a depresszió előfordulását, a Dalnessánál pedig igen ritkán jelentkezhet alvászavar, zavartság, hangulatingadozás. Az alkohollal együtt szedve a felsorolt gyógyszerek nem okoznak pszichés mellékhatásokat, viszont az alkohol önmagában gyakran okozhat viselkedészavart, agressziót és még sorolhatnám.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. január 12., 13:10; Megválaszolva: 2017. január 19., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: