• Milyen matrac?Mitől aludna jobban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kérdésem,hogy memória matracot lehet-e 5 hónapos baba ágyába tenni? Jelenleg kókusz matracon alszik. Már mindent kipróbáltunk,hogy nyugodtabbak legyenek az éjszakáink. Ez az utolsó,amit kipróbálnék,hogy lecserélném a matracát. Egy ideig csak rajtunk aludt mellkason (hasfájós,refluxos volt),majd közöttünk.most a kiságy babaöbölnek van megcsinálva. Azóta rosszul alszik.6szor minimum,de általában óránként ébred,amikor alszik,akkor pedig folyamatosan jobbra-napra csapkodja magát. Egyébként napközben mosolygós, aktív baba!Én viszont már kimerültem és tanácstalan vagyok.nappal is 1-2szer inkább csak babakocsiban alszik. Kiságyban 1szer kb fél órát. Természetesen a fogzás és a mozgásfejlődés is felmerült. De mégis lehetséges, hogy a matraccsere megoldást jelentene? Egyébként tápszeres. Éjjel csak tápszerrel alszik vissza.általában csak keveseket eszik ilyenkor. Van,hogy csak egy kettőt beleszív és alszik.könnyen visszaalszik. Köszönöm válaszát! Tisztelettel : Bölönyi Dóra

        Dr. Balogh Andrea válasza a alvásprobléma témában

        Kedves Kérdező! A gyakori felkelés hátterében leginkább problémaként fogzásra gondolok. Használjanak íny ecsetelőt, ebből háziorvos is tud felírni erősebbet, a Viburcol kúp is nagyon jó illetve alkalmanként fájdalomcsillapító adása is szóba jöhet. Hogy a matraccsere mennyire válna be nem tudom, nem gondolom, hogy egy 5 hónapos babánál ez fontos lenne amennyiben a korábbi matraca megfelelően kemény, a gerincének, izomzatának megfelelő alátámasztást biztosít. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2016. július 28., 16:18; Megválaszolva: 2016. július 29., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...