• Milyen matrac?Mitől aludna jobban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kérdésem,hogy memória matracot lehet-e 5 hónapos baba ágyába tenni? Jelenleg kókusz matracon alszik. Már mindent kipróbáltunk,hogy nyugodtabbak legyenek az éjszakáink. Ez az utolsó,amit kipróbálnék,hogy lecserélném a matracát. Egy ideig csak rajtunk aludt mellkason (hasfájós,refluxos volt),majd közöttünk.most a kiságy babaöbölnek van megcsinálva. Azóta rosszul alszik.6szor minimum,de általában óránként ébred,amikor alszik,akkor pedig folyamatosan jobbra-napra csapkodja magát. Egyébként napközben mosolygós, aktív baba!Én viszont már kimerültem és tanácstalan vagyok.nappal is 1-2szer inkább csak babakocsiban alszik. Kiságyban 1szer kb fél órát. Természetesen a fogzás és a mozgásfejlődés is felmerült. De mégis lehetséges, hogy a matraccsere megoldást jelentene? Egyébként tápszeres. Éjjel csak tápszerrel alszik vissza.általában csak keveseket eszik ilyenkor. Van,hogy csak egy kettőt beleszív és alszik.könnyen visszaalszik. Köszönöm válaszát! Tisztelettel : Bölönyi Dóra

        Dr. Balogh Andrea válasza a alvásprobléma témában

        Kedves Kérdező! A gyakori felkelés hátterében leginkább problémaként fogzásra gondolok. Használjanak íny ecsetelőt, ebből háziorvos is tud felírni erősebbet, a Viburcol kúp is nagyon jó illetve alkalmanként fájdalomcsillapító adása is szóba jöhet. Hogy a matraccsere mennyire válna be nem tudom, nem gondolom, hogy egy 5 hónapos babánál ez fontos lenne amennyiben a korábbi matraca megfelelően kemény, a gerincének, izomzatának megfelelő alátámasztást biztosít. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2016. július 28., 16:18; Megválaszolva: 2016. július 29., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó