• Mi lehetett a valós halálok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó Doktornő, Doktor Úr! Édesapám halálával kapcsolatban szeretnék pár kérdést feltenni Önnek. Elöljáróban annyit, hogy apukám vérnyomása magas volt. Erre szedett vérnyomás csökkentő szereket. Apukám 2015 tavaszán folyton (órákon át megállás nélkül) csuklott. A hasából pedig olyan hangok hallatszódtak mind akinek a hasába, beleibe folyton folyadék folyna. Arra tudom hasonlítani mint amikor valakinek hasmenése van. Pedig akkor nem volt hasmenése… 2015.04.13 jelentkezett a kezelőorvosánál hasmenéssel és egyéb hasi fájdalmakkal. Panasz: 1 hete hasmenése van, széklete híg, tejszerű, felhasi görcsös fájdalma van, minden nap hány Status:Has a mellkas szintje alatt, puha, bertap,resist,nyomásérzékenység nincs. RR bal: 120/80 Pulzus:72 Diagnózis: Z0390 Megfigyelés gyanított betegség vagy állapot miatt k.m.n. K2100 Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel Terápia: PANTOPRAZOL 1 A PHARMA Továbbküldve ultrahang ill. labordiagnosztikára 2015.04.15 Diagnozis: Vashiány anaemia k.m-n. Terápia: NEO FERRO FOLGAMMA Az eredményeket a mellékletben találja. Jól látható, hogy a vérben lévő vas a minimum szint hatod része, ill. A CRP szint a viszont a maximum megengedett szint 32,6 szorosa. Ez a házi orvos szerint is daganatos elváltozásra is utalhat. Igaz, hogy erről még semmiféle dokumentációval nem rendelkezünk mivel a vizsgálatok folytatását meggátolta a bekövetkező haláleset. Azt még szabadna megjegyezni, hogy édesapám a 62kg-ról május ill. junius hónapban közel 40-45 kg-ra fogyott.. (Ez valószínűleg nem egy sztroke tünete) Az utolsó héten már fel sem tudott kelni – legyengült pelenkázni kellett. (Az utolsó pár napban széklete sötét lett) Apukámnak voltak elvei. Nagyon elutasította ha embereket mindenáron életben akartak tartani (gépekkel küzdenek olyan életekért amik ha fel is épülnek sohasem lesz már belőlük ember). Vallotta, ha valaki halál közelébe kerül akkor az hagyják meghalni ill. ha valaki meghalt akkor hagyják békén és ne darabolják fel (boncolás). Kérte ha ilyen állapotba kerül akkor segítsünk nézetének megvalósításához. Július 2.-án bekövetkezett a haláleset. A halottvizsgálatot végző orvosnak elmondtuk, hogy nem akarunk boncolást ezért. Az orvos a fent említett labor ill. ultrahang vizsgálati lapot megnézte és azt mondta, hogy valószínűleg gyomorrák áll a háttérben de mivel pontosan diagnosztizálva nem volt (és mi nem akarunk boncolást) így azt nem írhatja be a halottvizsgálati lapra haláloknak. Abba maradtunk az orvossal, hogy mivel a boncolás ellen vagyunk és neki leletekkel alátámasztható halálokot kell írni azért került be a Hypertoniából származó stroke a haláloknak. A háziorvos a biztosító nyomtatványát a halottvizsgálati bizonyítvány alapján töltötte ki így azok a hasonló okokat sorolnak fel. Azt szeretném kérdezni, hogy ön mint szakorvos a mellékelt leletek alapján milyen következtetést von le? Ezek a hasi panaszok mire utalhattak? Lehetséges, hogy valami daganatos betegség áll a háttérben? (Többen gyomorrákot mondanak) . Ha gyomorrák lehetett akkor az ultrahang miért nem mutatta ki? Vezethetett ez a hasi panasz apukám halálához? Ezt csak magam” megnyugtatására” kérdezem mivel a biztosító ill. orvosa azt mondja, hogy a halottvizsgálati papíron Stroke van. Hiába lebbeztem fel döntésük ellen, azt is elutasították…  Köszönettel válaszukat Tisztelettel: István

        Dr. Árki Ildikó válasza a halálozás témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenek előtt részvétemet fejezem ki édesapja halála miatt. Internetes oldalunk egészségügyi tájékoztatási tevékenysége azonban nem terjedhet ki igazságügyi orvostani szakértői feladatokra. A halál okát a boncolás állapíthatta volna meg. Tisztelettel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2016. február 28., 23:41; Megválaszolva: 2016. február 29., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...