• nyelv rángása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Keresztfiamról lenne szó, aki 13 éves. Egy hete kezdődtek a tünetek, amikor egyik pillanatról a másikra a nyelve elkezdett rángatózni. Jobb szót nem tudok erre, úgy kell elképzelni, mintha valami nagyon gyorsan fel-le rángatta volna a nyelve hegyét. Nagyon ijesztő volt. Ez pár percig tartott, majd csillapodott, végül elmúlt. Napokig nem ismétlődött meg, majd tegnap megint lezajlott. Már kértek időpontot neurológushoz, de sajnos csak egy hónap múlva kaptak. Addig is szeretnénk tudni, mivel állunk szembe. Talán valamiféle epilepszia? Korábban semmi hasonló nem történt. Köszönettel: Bori Andrásné

        Dr. Kerekes Éva válasza a izomrángás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nem találkoztam még olyan epilepsziás rohammal, ami csak a nyelvcsúcs rángásával jár. Azok az epilepsziás rohamok, melyek a nyelvet is bevonják, tudatzavarral is járnak ( a beteg inadequatan viselkedik). A tudatzavar nékül zajló, tiszta izomrángással járó roham mindig végtagrángással jár, és nem nyelvrángással. Őszintén szólva nem hiszem, hogy neurológiai betegség okozná ezt a tünetet.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2015. október 14., 16:23; Megválaszolva: 2015. október 16., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...