• kiszáradás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Andrea! Lehetséges az, hogy egy kizárólag szoptatott 19 hetes kislány súlyfejlődése rendben van (100 g felett van/hét, sokat izeg-mozog) és mégis enyhén kiszárad a nagy melegben? Ugyan a pisis pelenkák száma megfelelő, de narancssárgás, csípős szagú vizelete van benne foltokban. Sajnos hiába teszem többet mellre, tiltakozik minden erejével. Már 2 hónapja így megy, amióta beindult a fogzás. Közelharc minden szoptatás sajnos. Próbálok neki vizet adni, de 10-20 ml-nél többet nem fogad el és nem igazán változtat ez a mennyiség a pisijén sem (+rengeteget izzad). Ma már kínomban kapott fecskebdőből 10 ml tápszert, ennél többet már nem hagyott. A gyerekorvosunk szabadságon van, de lehet érdemes lenne elvinni máshoz? Egyébként mosolygós baba, nem tűnik úgy, mintha beteg lenne. Kivéve szoptatáskor, mert akkor már nem mosolyog.. 3170 g, 47 cm-rel született, most 5900 g és 60 cm. Napi 1 nagy adag, híg kaki is van. Köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a kiszáradás témában

        Kedves Kérdező! A biztonság kedvéért azt tanácsolom vigyék el orvoshoz nehogy kiszáradjon a baba illetve a csípős szagú vizelet húgyúti fertőzés is lehet így érdemes megnézettetni a vizeletét. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2015. augusztus 12., 09:06; Megválaszolva: 2015. augusztus 13., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: