• Nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        21 éves nő vagyok. Egy hónapja arra ébredtem, hogy kapar a torkom, és úgy éreztem, mintha meg lenne dagadva egy kicsit. Még aznap a kaparás megszűnt, de az érzés megmaradt, a tükörben pedig a megduzzadt mandulámat láttam. Három nap alatt sem múlt el, amikor felkerestem a háziorvoseom, aki Zinnat-ot írt fel. Azt 5 napig szedtem eredménytelenül, majd elküldött fül-orr-gégészhez, aki nem talált komoly betedséget. Azóta a nyaki nyirokcsomóim is megduzzadtak. Fájdalmat csak néha érzek, amikor torkom kapar, vagy a nyakam kissé érzékeny, de jelentős. Van néha egy kis hőemelkedésem. Az orvosom elküldött vérvételre, de csak egy hét múlva tudok az eredményért menni. A helyzet nagyon aggaszt, főleg mióta olvastam a limfómáról. Milyen vizsgálat javasolt?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó megnagyobbodás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nyirokcsomó megnagyobbodásnak leggyakoribb oka ha valamilyen fertőzés (baktérium, vírus) van jelen  a szervezetben, igaz oka lehet rossz indulatú megbetegedés is mint például a limfóma. Az Ön esetében annak nagyobb a valószínűsége, hogy a felső légúti megbetegedése miatt lettek duzzadtabbak a nyirokcsomók. Az első vizsgálat amit én is javasolni tudnék a vérvizsgálat, majd ha a vérképben valamilyen eltérést talál a kezelő orvosa akkor további vizsgálat szükséges (UH, szövetminta étel), amelyet biztos, hogy meg el fognak Önnél is végezni, ha indokoltnak tartják.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-07 23:43:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: