• Görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! Régebben is gyakran megesett, de mióta a lábaimból kioperáltak 1-1 dermatofibrómát, kb.1 hónapja szinte minden reggel arra ébredek, hogy húzza a görcs a bal lábamat. Próbáltam erre 2-3 Varixinal tablettát szedni, ezen felül esténként bedörzsöltem Venoruton géllel. Ez hathatott is, de csak annyira, hogy másnap reggel nem a bal,de a jobb lábamat húzta a görcs. Szeretném kérni az Ön véleményét, mit tehetnék, hogy ez a kellemetlen érzés megszűnjön? szinte már félek felébredni. Lehet ez a trombózis előjele? Mivel a családomban úgy látom, ez öröklődik, mit tehetnék, hogy elkerüljem? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a lábak görcsös fájdalma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Először is néhány kérdést szeretnék Önnek feltenni, hogy a honnan szedték le a lábáról a dermatofibromát (lábfej, comb stb.)? Az alsó végtagjának melyik részét érinti a görcsös fájdalom, inkább az izomzatban vagy inkább felületesen jelentkezik a görcs a lábában? Szokott-e sétálás közben jelentkezni  görcsös fájdalom, vagy csak fekvést követően jelentkezik? Dagadnak-e a lábai? Vannak-e a lábain visszértágulatok? Van-e valamilyen betegsége (pl.: magas vérnyomás, cukorbetegség). A láb görcsös fájdalmának sok oka lehet mint például kálcium hiány (javasolnám hogy fogyasszon valamilyen kálcium tartalmú készítményt), de okozhatja még például érszűkület, gerinc problémák, hirtelen rossz mozdulat.  A trombózisra való hajlam valóban lehet örökletes, de hajlamosító tényezők (pl.: fogamzásgátló szedése, terhesség, elhízás, álló munka, trauma, nagyobb mellkasi-, hasi-, ortopédiai műtétek) miatt is kialakulhat. A trombózisnak igazán előjele nincs, akkor mutat tüneteket, amikor már kialakult. A trombózis tünetei: az érintett területen a láb duzzadt (az érintett oldalon a láb körfogata nagyobb mint a nem érintett oldalon), az érintett terület fájdalmas, nyomás érzékeny, lilás, meleg, de a trombózis akár tünetmentes is lehet. Azoknak a betegeknek akiknek már volt trombózisa azoknak vér hígító készítmény alkalmazása szükséges. Azon személyek esetében akiknek nem volt trombózisa, de a családban már előfordult, így az Ön esetében is azt javasolnám, hogy kerülje a fogamzásgátló tabletta szedését, valamint belgyógyász-hematológus segítségével olyan vérvizsgálatra is lehetőség van, amelynek segítségével megállapítható hogy Ön fokozottan hajlamos-e trombózis kialakulására.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-07 11:53:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...