• Áll alatti duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Megint én vagyok Jani. Ezúttal azért írok mert az állkapcsom alatt a jobb oldalt megdagadt. kis gömbszerű dagad szervet érzek tapintásra. a másik oldali nem dagadt. Mi lehet az? És sürgős-e vele orvoshoz menni, mert egy hétig nem lesz lehetőségem. Kérem válaszoljon minél hamarabb. Vmint a másik gondommal kapcsolatban is lenne még kérdésem. Írtam h a mellkasom meg van dagadva. Amint lesz lehetőségem orvoshoz fordulok vele, de szeretném tudni mégis mik lehetnek a kiváltói. Tudom h így látatlanban nehéz ilyet mondani, de szeretnék mindenre felkészülni mikorra elmegyek az orvoshoz. Előre is köszönöm a segítségét. Jani

        WEBBeteg szakértő válasza a duzzanat témában

        Tisztelt Jani!

        Az állkapcsa alatt megdagadt duzzanatnak több oka is lehet, meglehet hogy panasza hátterében valamilyen fogászati probléma áll, de az is lehet, hogy a nyirokcsomója van megdagadva, aminek az oka lehet például, valamilyen felső légúti megbetegedés, de okozhatja Epstein-Barr vírusfertőzés is amellyel fontos hogy orvoshoz forduljon mivel ez esetben vérvizsgálatot kell végezni, de az is előfordulhat hogy egy lipóma, amely a bőr zsírszövetének egy jóindulatú daganata. Az ilyen jellegű duzzanatoknál ahogyan Ön is írta nagyon fontos egyrészt, hogy megnézzük másrészt az, hogy megtapintsuk. Én úgy gondolom hogy ezzel nem életbevágóan fontos orvoshoz fordulni, de el kell menni minél előbb megmutatni. Amennyiben ez a duzzanat piros, meleg, fájdalmas nagy valószínűsséggel a gyulladásról van szó ilyenkor jótékonyhatású ha hűti, mivel csökkenti a gyulladás. A mellkasán lévő duzzanatnál is fontos lenne látni, megtapintani itt is előfordulhat hogy a duzzanat nem más mint egy lipoma, ami egy teljesen jóindulatú elváltozás.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-06 19:36:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...