• Áll alatti duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Megint én vagyok Jani. Ezúttal azért írok mert az állkapcsom alatt a jobb oldalt megdagadt. kis gömbszerű dagad szervet érzek tapintásra. a másik oldali nem dagadt. Mi lehet az? És sürgős-e vele orvoshoz menni, mert egy hétig nem lesz lehetőségem. Kérem válaszoljon minél hamarabb. Vmint a másik gondommal kapcsolatban is lenne még kérdésem. Írtam h a mellkasom meg van dagadva. Amint lesz lehetőségem orvoshoz fordulok vele, de szeretném tudni mégis mik lehetnek a kiváltói. Tudom h így látatlanban nehéz ilyet mondani, de szeretnék mindenre felkészülni mikorra elmegyek az orvoshoz. Előre is köszönöm a segítségét. Jani

        WEBBeteg szakértő válasza a duzzanat témában

        Tisztelt Jani!

        Az állkapcsa alatt megdagadt duzzanatnak több oka is lehet, meglehet hogy panasza hátterében valamilyen fogászati probléma áll, de az is lehet, hogy a nyirokcsomója van megdagadva, aminek az oka lehet például, valamilyen felső légúti megbetegedés, de okozhatja Epstein-Barr vírusfertőzés is amellyel fontos hogy orvoshoz forduljon mivel ez esetben vérvizsgálatot kell végezni, de az is előfordulhat hogy egy lipóma, amely a bőr zsírszövetének egy jóindulatú daganata. Az ilyen jellegű duzzanatoknál ahogyan Ön is írta nagyon fontos egyrészt, hogy megnézzük másrészt az, hogy megtapintsuk. Én úgy gondolom hogy ezzel nem életbevágóan fontos orvoshoz fordulni, de el kell menni minél előbb megmutatni. Amennyiben ez a duzzanat piros, meleg, fájdalmas nagy valószínűsséggel a gyulladásról van szó ilyenkor jótékonyhatású ha hűti, mivel csökkenti a gyulladás. A mellkasán lévő duzzanatnál is fontos lenne látni, megtapintani itt is előfordulhat hogy a duzzanat nem más mint egy lipoma, ami egy teljesen jóindulatú elváltozás.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-06 19:36:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: