• Hepatitisz C virus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm doktornő Márciusban hepatitisz C vel diagnosztizáltak. A leletek alapján csak hordozó vagyok ( ezt mondta a gasztroenterológus), viszont a virusok száma 5.930.000. A fibroscan szerint a HCV F0, ezért nem kaphatok kezelést. Azt szeretném tudni hogy a virus, a májon kivül, más szervet is megtámadhat- e, pl. a szemet? Mi az ideális: ha minnél hamarabb támadja meg a májat vagy ha minnél később. A máj védelmébe lehet e használni mária tövist – silimarint-(silybum marianum)? A legnagyobb problémám hogy nagyon fáradok, 500 m gyaloglás után teljesen el vagyok fáradva. A munkahelyemen ha fel megyek az első emeletre meg kell állnom pihenni, mielőtt bemegyek a főnök irodájába, hogy tudjak beszélni. A férjemet is hepatitisz C vel diagnosztizálták márciusban. Ő kapta meg hamarabb mikor nyelv és nyirokmirigy rákkal műtötték. Az ő leletei nagyon rosszak voltak, a HCV F2, viszont a virus számok 504.000 volt, ezért ő májusban megkapta a preginterferon és ribavirin kezelést. A kezelés alatt kell e védeni a májat, kaphatja e a mária tövist? Tavaly augusztusban a májfunkciói nagyon rosszak voltak ezért 6 hónapig a mária tövist – silimarint – irta fel a háziorvos, mivel nagyon kevesett javultak a leletek akkor küldte el egy hepatitisz C analizisre. Nagyon szépen köszönöm a válaszát.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hepatitis C témában

        Kedves Kérdező! A hepatitis C a szemen is okozhat eltéréseket. A máriatövis szedése jó hatású lehet.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2014. november 24., 13:56; Megválaszolva: 2014. november 25., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: