• torkomon akadt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr ! A tanácsát szeretném kérni egy szokatlan kérdésben. 7 nappal ezelőtt szőrszál akadt a torkomon, sem felköhögni, sem lenyelni nem tudom. Próbáltam különböző ételek fogyasztását,hogy lesodorja a nyelőcsövemből. Eddig minden sikertelennek bizonyult. Nagyon irritálja a torkomat, hányingert okoz, és gyakran öklendezek. Valószínűleg a köhögés és öklendezés miatt ma már véres volt a köpetem. Két napja éles fájdalom jelentkezik a torkomban. Több nyálam és váladék termelődik. Voltam (Angliában ) háziorvosnál kétszer is, aki azt tanácsolta, hogy egyek kenyeret, és szedjek paracetamolt. Rengeteg fajta étel fogyasztását kipróbáltam már, de nem segít. Leghamarabb két hét múlva tudok Magyarországra utazni, és elmenni fül-orr-gégészhez. Ez az idő most nagyon távolinak tűnik. A kérdésem az, hogy milyen további fokozódó következmények várhatóak, ha a szőrszál a torkomban marad ? Mit lehet tenni a probléma megszüntetése érdekében? Ha eljutok egy szakemberhez, hogyan tud segíteni ? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Adrienn

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Hölgyem! Fölöttébb valószínűtlen, hogy az idegentestérzés hátterében valóban idegentest állna. Ilyenkor jellemzően már csak az irritáció okozza a fönnmaradó érzést. Ha mégis ott maradt volna egy perforációt nem okozó idegentest, akkor sem lesz ennek komoly következménye, legföljebb helyi gyulladás. Gargalizáló szereket kipróbálhat.


        Kérdés: 2014. november 02., 02:26; Megválaszolva: 2014. november 05., 07:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: