• Elszíneződött széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! 2 napja észrevettem, hogy a székletem színe szinte lilás-bordó lett, és a wc-ben ahogy a vízzel érintkezett, ugyanilyen színű lett a víz is. Aznap pont megettem egy egész céklát. Gondoltam ettől lehet. Másnap már ez a jelenség elmúlt, tehát normális színe volt a székletemnek. Viszont ma ürítésnél megint a 2 nappal ezelőtti állapotot észleltem. Azt hadd mondjam el, hogy a széklet kifejezetten lilás-bordó, tehát nem vérvörös, sőt, ahogy törlöm a fenekem, a papíron is látni, hogy nincs vérnyom. De lehetséges, hogy még mindig a 2 nappal ezelőtti cékla okozná? És ha igen, akkor hogy lehet, hogy tegnap normális székletem volt? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Árki Ildikó válasza a cékla színű széklet témában

        Tisztelt Kérdező! Egyes ételek, mint pl. a cékla, befolyásolják a széklet színét, ez normális jelenség,de általában ez nem szokott több napig tartani. Amennyiben továbbra is valamilyen eltérést észlel keresse fel háziorvosát. ha az nyugtalanítja, hogy a második alkalom mégsem olyan volt, mint az első és talán nem a cékla színe okozta az eltérést, széklet vér vizsgálatot is lehet végezni.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. február 12., 00:06; Megválaszolva: 2013. február 16., 19:25

        Tudjon meg többet: cékla színű széklet
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 44 éves vagyok, 3 hete voltam nőgyógyásznál, a citológia p1 lett. Hosszú, 9 napos menstruációim vannak, 2-3 napig bő vérzéssel. Az életminőségemet rontja ez, illetve a munkámban is zavaró (terepre is járok, helyszíni...
        ÜDVÖZLÖM! Olyan problemam van, hogy azt erzem, hogy az éhségérzetem nem mulik el, hiaba eszek, ugyan ugy ehesnek erzem magam es az ajulas kerulget. 2 orankent eszek, ha nem eszek 2 orankent akkor elkezdek remegni, homalyosan latni, es eros ajulas erzet...
        Tisztelt Doktor Úr! Közel 10 éve járok évente hasi ultrahangra Angiomiolipoma miatt. Ekkor a leleten a hasi belső szervekről kap az ember tájékoztatást. Itthon vettem észre, hogy egy olyan sor szerepel a leleten, amely eddig még nem szerepelt. A...
        Tiszelt doktor úr! Zsákai Dezső vagyok. Hosszú ideje, évek óta van panaszom az alábbiakkal. Bal oldalt lent a hasam időközönként be görcsöl,de nospa hatására elmúlik.Székletem általában naponta egyszer van reggelente. Állaga lágy....
        Tisztelt Doktornő! A csípőlapát leképzett területén egy 102x70x33 mm es inhomogén ödémás jelmenet található. Nincs megállapítva, hogy jó vagy rosszindulatú. Nem lesz műtét, sem biopszia. 10 alkalmi sugárkezelést irányoztak elő . Ha...