• Hirtelen súlygyarapodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Párom két hónapja hirtelen felszedett kb. 15-20 kg-t, ezután kezdett vizesedni a bokája tájékán, gyakran van hasmenése, szinte naponta gondja van a gyomorsavval is. Előzménye mindennek, hogy leszokott a cigarettáról, illetve több mint tíz évig jobbára hideg ételeket evett. Kérdésem az lenne,hogy a hirtelen hízásnak mi lehet az oka, illetve a fent leírtak összefüggésben lehetnek-e egymással? Milyen gyógymódot javasolna? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Lutz Kitti

        WEBBeteg szakértő válasza a súlygyarapodás témában

        Kedves Kitti!

        A felsorolt panaszok egy része között lehet öszefüggés. Például a dohányzás abbahagyása általában hízással jár, mivel a nikotin étvágytalanságot, és a savtermelés csökkenését is okozza. Viszont a boka duzzanat és az elhúzódó hasmenés miatt belgyógyászati kivizsgálást  javaslok, hiszen ezek nem függenek össze az előbb leírtakkal.

        Üdvözlettel: Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-18 23:54:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: