• véralkohol szint megállapítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Szakértő ! Mennyi ideig mutatható ki a levett vérmintában lévő alkoholszint? Órában,napokban. Amennyiben egy másik intézményben végzik a vérvizsgálatot, a kezelő, gyógyító kórház zárójelentésén szerepelnie kell -e a más laboratóriumban kimutatott eredménynek, alkoholszintnek.Tudomásomszerint, A zárójelentésen minden elvégzett vizsgálati eredményt fel kell tüntetni. Tisztelettel kérem válaszukat: Unyi Tamás

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza a véralkoholszint témában

        Tisztelt Kérdező, A levett vérmintát minél hamarabb laboratóriumba kell juttatni annak érdekében hogy minél pontosabb értéket kapjunk. Az alkohol szint csökkenésének mértéke több mindentől, így függ a véralkohol szinttől minél magasabb, annál több idő, az utolsó korty alkohol elfogyasztásától eltelt időtől. Amennyiben más intézetben végezték a vérvizsgálatot és ez az ellátó személyzet tudomására jutott, akkor a kórházi dokumentáción (kórlap, ambuláns lap, zárójelentés) a rögzítés módja olyan kell hogy legyen ahogy az ismerté vált, például ha a beteg hozott dokumentáció nélkül mondja az eredményt akkor bele kell fogalmazni a leírtakba (pl.:a beteg elmondása alapján….), ha a beteg dokumentációt mutat be akkor pedig az kell belefogalmazni a leírtakba hol és mikor készült a lehet (pl.: hozott lelet alapján..). Üdvözlettel,


        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika
        belgyógyász szakorvos jelölt

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. augusztus 14., 13:21; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 17:32

        Tudjon meg többet: véralkoholszint
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó laborleletemben a total bilirubin 33.1 umol/l A direkt bilirubin 7,3 umol/l A hssi ultrahang vizsgálati leleten a véleménynél azt írták ,hogy diffuz májlaesio, steatosis hepatis. Hepar nem nagyobb, hifejezett echodus...
        Üdvözlöm!Állandó gyomorfájás miatt gyomortükrözésen voltam!Vettek szövettant és ennek az eredménye a következő A metszetekben több gyomor corpus tipusú nyálkahártya részlet látható ezekben interstilialisan minimális idült lobosodás...
        Tisztelt Doktor Úr! Az U-vitamint (S-metil-metionin) tudná-e ajánlani visszatérő diverticulitises panaszok megelőzésére. Állítólag segít többek között az emésztőtraktus nyálkahártya gyulladásainak csökkentésére, megelőzésére. Azt...
        Tisztelt Doktor úr! Számos antibiotikum kúrán, CNS-kúpokon, hüvelyflóra visszaállító készítményeken vagyok túl, amelyeket 2-3 havonta ismételnem kell. Ötlenem nincs mi ez a makacs dolog, ami ilyen szinten betámadott hogy nem ereszt, de...
        Kedves Doktor Úr! Problémám a következő: 6 év várakozás után a 3. lombik beültetésünk dupla örömöt hozott nekünk: ikerbabáink fogantak. Sajnos, az addig problémamentes terhességem csupán a 20. hétig tartott... Vizesebb folyás miatt...