• labor eredmény értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        CHCM 35,8; vizelet leuocyta pozitív; szérum triglicerid 2,8; szérum kreatinin 92; TSH 13,297; A kérdésem elsősorban a TSH magas szintjére vonatkozik, de aggaszt, hogy a vizelet eredményben már korábban is volt pozitív. Ez a laboreredmény ad aggodalomra okot? A hajhullást okozhatja a magas TSH szint?

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! A magas TSH szint pajzsmirigy alulműködést jelent, ami okozhat hajhullást. Mindenképpen keresse fel háziorvosát, aki UH vizsgálatot kérhet a pajzsmirigyről, endokrinológiai gondozóba küldi Önt, ahol beállítják optimális szintre a pajzsmirigy működését. Nőknél a vizeletben talált leukocyta önmagában nem probléma, gyakran a hüvelyváladékkal történő keveredés eredménye. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. július 16., 17:55; Megválaszolva: 2012. július 18., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Címzettek! 3hete szültem császármetszéssel. 1hete egyre jobban fáj a bal vádlim, főleg éjszaka amikor fekvésből felkelek, járáskor vagy ha megfeszítem a lábfejem, de nap közben sem múlik. Nyomásra érzékeny, illetve úgy ülni sem...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Ùr! Vérvételen voltam és emailben kaptam meg az eredményt.Jövőhéten nem lesz időm lemenni a háziorvoshoz és a lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. WBC-FVS SZÁM 11,0 G/L (4,00-10,00) PLT-THR SZÁM...
        Tisztelt Doktor úr! Rektovaginális sipoly gyanúja merült fel nálam (székletet találtam a hüvelyemben hasmenéskor). Az eddigi nőgyógyászati, sebészeti, mri vizsgálat mind negatív volt. További tüneteim: hirtelen megváltozott a székletem...
        Tisztelt Doktor úr! Egy évvel ezelőtt fordultam orvoshoz jobb bordaív alatti időszakos nyomás érzés, bizsergés érzés miatt, kifejezett fájdalmat nem érzek. UH egy éve: A cholecysta vaskosabb falú, falhoz tapadva echodenz kristályok, de...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt kaptam kismedencei sugárkezelést. Két belső és 23 külső kezelés volt. Méhtest daganat miatt eltávolították a méhemet és a petefészkeket. A sugárkezelés vége felé volt hasmenésem, amit gyógyszerrel...
        Tisztel doktor úr monstanában már egy hete olyan problémával küszködök, hogy hasfájással ébredek és székelnem kell. A székletem 3-4 cm közötti és hosszú-20cm legalább. Ez önmagában nem lenne probléma. De életem során a székelési...