• labor eredmény értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        CHCM 35,8; vizelet leuocyta pozitív; szérum triglicerid 2,8; szérum kreatinin 92; TSH 13,297; A kérdésem elsősorban a TSH magas szintjére vonatkozik, de aggaszt, hogy a vizelet eredményben már korábban is volt pozitív. Ez a laboreredmény ad aggodalomra okot? A hajhullást okozhatja a magas TSH szint?

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! A magas TSH szint pajzsmirigy alulműködést jelent, ami okozhat hajhullást. Mindenképpen keresse fel háziorvosát, aki UH vizsgálatot kérhet a pajzsmirigyről, endokrinológiai gondozóba küldi Önt, ahol beállítják optimális szintre a pajzsmirigy működését. Nőknél a vizeletben talált leukocyta önmagában nem probléma, gyakran a hüvelyváladékkal történő keveredés eredménye. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. július 16., 17:55; Megválaszolva: 2012. július 18., 14:50

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom röviden leírni a problémám:hosszabb ideje szinte állandó hasmenésem van,és szeles vagyok. Voltam gyomortükrözésen negatív, 3 alkalommal széklet- vér vizsgálat negatív, laktóz és laktulóz vizsgálaton,...
        Tisztelt doktor/doktornő! A vérkép leletemben az alábbi eltérések vannak : serum cholesterine: 5,3 mmol/l (ref. tartomány 3,9 - 5,2) vvt szám: 4.81 T/l (ref. tartomány 3.80 - 4.50) MCH: 1.67 fmol (ref. tartomány 1.70 - 2.00) neutrophil (pero)%:...
        Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom a Cypromix nevű fogamzásgátlót írta fel nekem, amiből pénteken kezdtem meg a második havi adagot. Tegnap (hétfőn) a barátommal igaz mechanikusan is védekeztünk, de az óvszer kiszakadt, így a sperma is...
        Tisztelt Doktor Úr! Három hét vérzés után egészségügyi kaparást végeztek nálam. Két hét telt el azóta és a szövettani eredményemet megkaptam. Az eredmény alapján az orvosom gesztagen kezelést javasolt és hat hónap múlva egy újabb...
        Tisztelt Doktor úr. Lent leírtak, már évek óta fent állnak. Évekkel ezelőtt kezdődőtt bal alhasi görcsöktőől szenvedek. Időközönként begögörcsöl, de Nospa bevétele után elmúúlik. Székletem lágy, de a papiron mindig zöld d szín...