• Mi okozhatja a bokám vizesedését?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Jóna Angelika! Azt szeretném megkérdezni,hogy mi okozhat vizesedést bokatájékon! Köszönöm előre is!

        WEBBeteg szakértő válasza a vizesedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A bokatáji duzzanat kialakulhat egy-vagy mindkét oldalon, fontos, hogy most jelentkezett vagy már régebb óta fennáll, illetve, hogy a duzzanat csak a bokatájon van, vagy a test egyéb helyein is.

        Féloldali lábszárödémát okozhat mélyvénák tromboflebitise ( vérrögképződés a véna falának a gyulladásával), de akár a térdárokban fekvő ú.n Baker cysta, a bőr gyulladása, sérülés, de a lábboltozat eltérései, ízületi gyulladás, pajzsmirigy alulműködés, a nyirokerek elzáródása, de akár kismedencei daganat is.

        Ha mindkét lábon jelentkezik legtöbbször a test többi részén is észlelhető, mint szív-, máj-, vagy  vesebetegségben.

        Üdvözlettel: Dr Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-16 15:01:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: