• Cukor és só

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Férjem az utóbbi két évben egyre sósabb és édesebb ételeket eszik, ami neki elég édes vagy sós, az nekem és a család többi tagjánk már ehetetlenné ízesített (Pl. 2 dl teát minimum 5-6 teáskanál kristálycukorral édesítve issza). Kérem szépen írja meg, hogy a túlzott só ill.cukor fogyasztása valamely betegség jele-e, vagy mi más oka lehet, és hogy hogyan kezelhető ez az állapot. Köszönettel várom válaszát: ur.sa

        WEBBeteg szakértő válasza a cukor, só fogyasztás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem tudok olyan betegségről, aminek az lenne az első jele vagy tünete, hogy megnövekszik az illető személy igénye a sósabb vagy édesebb ételek fogyasztására, úgy gondolom ez inkább egyéni ízlés kérdése. Arra azonban mindenképp figyelmeztetnie kellene férjét, hogy a túlzott mennyiségű só és cukor fogyasztás egészségtelen és ezért fontos lenne, hogy férje csökkentse az ételek sózását és cukrozását.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-12 00:55:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: