• Mire utalnak ezek a tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nem is tudom igazán mire irányulna a kérdésem, hiszen butaság lenne azt kérdeznem mi bajom, hisz nyílván vizsgálatok nélkül ön is nehezen tud véleményt írni, de talán meg tud nyugtatni egy kicsit, hogy nem olyan nagy a baj: Problémám a következő: június 25-én az alábbi tünetek jelentkeztek nálam: fejfájás, gyomorszáj fájdalom, néha puffadás, csak a jobb alsó lábszár fájdalma (ilyenkor ha sokat álltam be is dagadt), szédülés, ritkán émelygés hányinger, néha hasmenés, szívfájdalom érzése, gyakori vizelés, nagyon ritkán a jobb alhasnál görcsös fájdalomérzet de csak fél percekre (mint amikor felfázik az ember). s ez elég ritkán Én igazság szerint először vmi ételmérgezésre gyanakodtam - volt is "gyanúsítottam" :-) (főleg az erős fejfájás és a gyomorszáj fájdalma miatt), ezért nem is fordultam még orvoshoz, mert úgy gondoltam diétával javul majd a helyzet...ami annyiban igaz is volt, hogy a gyomorszáj fájdalom, és a fejfájás és a szívfájdalom, a puffadás elmaradt, de a lábszárfájdalom, a szédülés az továbbra is fennállt, azonban július 07-től kezdve a fejfájás és a szédülés (néha a gyomorszáj fájdalma) újra előjött...elmentem orvoshoz, aki vérvételre és vizeletvizsgálatra küldött. Annak eredményéből azt állapította meg (sajnos nem a saját orvosom volt, hanem helyettes), hogy valószínű, hogy az elmúlt fél évben volt vmi nagyobb gyulladás a szervezetemben (nem kezeltek semmivel) ...kérésemre elküldött még szemészetre, ahol mindent renben találtak, illetve elküldött neurológushoz, aki a vizsgálat során nem talált semmi különöset. Azt mondta ezek a tünetek lehetnek lelki bajok eredményei (munkahely váltás, vagy vmi más ok - azonban ILYEN NEM ÁLL FENN NÁLAM) vagy esetleg gerincferdülés is okozhatja, és mivel a fejfájás akkor fennállt elküldött koponya CT-re (ez az eredmény még nincs meg), és nyak és váll masszázsra (ebből 3 alkalommal voltam már), július 08-án nagyon jól éreztem magam, hihetetlen módon semmi tünet nem jelentkezett, ma reggel voltam masszázson, s azt követően újra megfájdult a fejem, és kicsit szédültem (de mindkettő kb. 2 óra múlva megszűnt) de a jobb lábam azóta újra fáj (nem csak egy ponton, hanem az egész belül). Már agyon olvasgattam a netet, hogy ezek a tünetek mire utalhatnak, de annyi minden van, hogy már elvesztem a sok információ között. A vérnyomásom mindig is alacsony volt (általában 100/64 és ehhez hasonló értékek) de ebben az időszakban sokszor mértem, s főleg a kezdeti tüneteknél sokszor volt 140/95 és ehhez hasonló értékeken. De a körzeti orvos azt mondta, ez még nem kiugró eset, s hiába mondtam, hogy nekem mindig alacsony, nem igazán érdekelte ...Persze nem tudom ez érdekes lehet-e Várom válaszát Üdvözlettel Vali

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A 140/95 alatti vérnyomásra nem kell vérnyomáscsökkentőt alkalmazni, még akkor se ha korábban alacsonyabb volt a vérnyomása. Tünetei lehetnek akár idegrendszeri eredetűek ezért nagyon fontos lesz a koponya CT eredménye. Nem tudom történt-e hasi ultrahang vizsgálat, ami engem illet, én még egy ilyen vizsgálatot javasolnék Önnek, amennyiben ez még nem történt meg.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika



        Kérdés: 2008-07-11 18:22:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: