• Mire utalnak ezek a tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nem is tudom igazán mire irányulna a kérdésem, hiszen butaság lenne azt kérdeznem mi bajom, hisz nyílván vizsgálatok nélkül ön is nehezen tud véleményt írni, de talán meg tud nyugtatni egy kicsit, hogy nem olyan nagy a baj: Problémám a következő: június 25-én az alábbi tünetek jelentkeztek nálam: fejfájás, gyomorszáj fájdalom, néha puffadás, csak a jobb alsó lábszár fájdalma (ilyenkor ha sokat álltam be is dagadt), szédülés, ritkán émelygés hányinger, néha hasmenés, szívfájdalom érzése, gyakori vizelés, nagyon ritkán a jobb alhasnál görcsös fájdalomérzet de csak fél percekre (mint amikor felfázik az ember). s ez elég ritkán Én igazság szerint először vmi ételmérgezésre gyanakodtam - volt is "gyanúsítottam" :-) (főleg az erős fejfájás és a gyomorszáj fájdalma miatt), ezért nem is fordultam még orvoshoz, mert úgy gondoltam diétával javul majd a helyzet...ami annyiban igaz is volt, hogy a gyomorszáj fájdalom, és a fejfájás és a szívfájdalom, a puffadás elmaradt, de a lábszárfájdalom, a szédülés az továbbra is fennállt, azonban július 07-től kezdve a fejfájás és a szédülés (néha a gyomorszáj fájdalma) újra előjött...elmentem orvoshoz, aki vérvételre és vizeletvizsgálatra küldött. Annak eredményéből azt állapította meg (sajnos nem a saját orvosom volt, hanem helyettes), hogy valószínű, hogy az elmúlt fél évben volt vmi nagyobb gyulladás a szervezetemben (nem kezeltek semmivel) ...kérésemre elküldött még szemészetre, ahol mindent renben találtak, illetve elküldött neurológushoz, aki a vizsgálat során nem talált semmi különöset. Azt mondta ezek a tünetek lehetnek lelki bajok eredményei (munkahely váltás, vagy vmi más ok - azonban ILYEN NEM ÁLL FENN NÁLAM) vagy esetleg gerincferdülés is okozhatja, és mivel a fejfájás akkor fennállt elküldött koponya CT-re (ez az eredmény még nincs meg), és nyak és váll masszázsra (ebből 3 alkalommal voltam már), július 08-án nagyon jól éreztem magam, hihetetlen módon semmi tünet nem jelentkezett, ma reggel voltam masszázson, s azt követően újra megfájdult a fejem, és kicsit szédültem (de mindkettő kb. 2 óra múlva megszűnt) de a jobb lábam azóta újra fáj (nem csak egy ponton, hanem az egész belül). Már agyon olvasgattam a netet, hogy ezek a tünetek mire utalhatnak, de annyi minden van, hogy már elvesztem a sok információ között. A vérnyomásom mindig is alacsony volt (általában 100/64 és ehhez hasonló értékek) de ebben az időszakban sokszor mértem, s főleg a kezdeti tüneteknél sokszor volt 140/95 és ehhez hasonló értékeken. De a körzeti orvos azt mondta, ez még nem kiugró eset, s hiába mondtam, hogy nekem mindig alacsony, nem igazán érdekelte ...Persze nem tudom ez érdekes lehet-e Várom válaszát Üdvözlettel Vali

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A 140/95 alatti vérnyomásra nem kell vérnyomáscsökkentőt alkalmazni, még akkor se ha korábban alacsonyabb volt a vérnyomása. Tünetei lehetnek akár idegrendszeri eredetűek ezért nagyon fontos lesz a koponya CT eredménye. Nem tudom történt-e hasi ultrahang vizsgálat, ami engem illet, én még egy ilyen vizsgálatot javasolnék Önnek, amennyiben ez még nem történt meg.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2008-07-11 18:22:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...