• Laboreredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Pajzsmirigy autoimmun beteg vagyok, ezért elég sűrűn járok vérvételre. Az utóbbi időben a TSH értékem jó, viszont egy hüvelyi fertőzés kapcsán vizelet és egyéb laborvizsgálat is történt. A csillagozott értékekre lennék kíváncsi, hogy mit takarnak..? Mon%: 10.30% ref:8.00-ig Eos%: 8.40% ref:6.00-ig Retikulocyta: 3.5/1000vv ref:5.0-15.0-ig Vas: 9.9umol/I ref:12.0-28.0-ig Húgysav: 93umol/I ref:156-357-ig eGFR: 83 ref: 60-90-kétes Valójában az eGFR értéken aggódom, hogy ez nem egy esetleges vesebetegség előjele lehet? A többi laboreredményem jó, végeztek haemoglobin meghatározást, voltam cukorterhelésen stb...A múlt hónapban viszont érdekes, hogy a mon.eredményem jó volt és az Eos. is 3.30% volt. Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező ! A GFR érték egy számított érték, ha a referenciaértéknél alacsonyabb, az csökkent veseműködésre utal. Az Ön esetében a teljesen normális 90-es értéknél csak kissé alacsonyabb. Ez nem jelent feltétlenül vesekárosodást, ha egyéb laboratóriumi jelek ( vese UH, vizelet lelet) nem utal vesebetegségre. Évenkénti ismétlése ajánlott. A vérképben észlelt magasabb eosinofil és monocyta szám több mindenre utalhat, allergias betegségekben magasabb az eosinofil szám, bizonyos fertőzéseknél a monocyta szám lehet magasabb a normál értéknél. Az Ön esetében ez nem jelentős eltérés. A kontroll vizsgálat pedig normál értékeket adott.Az alacsonabb húgysav szint gyógyszerszedés követezménye is lehet. A csökkent reticulocyta szám vérszegénységre utal. A szérum vas értéke a normál tartomány alatt van, ez rejtett vashiányt jelez, mivel a hemoglobin,a vörösvértest érték normális. Fogyasszon húsos ételeket, de vastartalmú gyógyszer szedése megfontolandó.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. december 29., 12:08; Megválaszolva: 2012. január 01., 16:29

        Tudjon meg többet: laboreredmény
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Pétervári László! Corenelle 3mg/0,02 mg-os fogamzásgátló tablettát szedtem több,mint fél évig, de a nőgyógyászati kontrollokon,ultrahangos vizsgálat során a bal petefészkemben cisztát találtak. De az utóbbi 2 alkalommal az...
        Köszvényes vagyok és és az interneten több Purin táblázatot is találtam jelentős eltérésekkel. Pl a napi doktor és a diétás tanácsadó táblázataiban pl A kakaó egyiknél 1000mg per 100g a másiknál 75-100mg/100g. Található-e valahol...
        Tisztelt Doktor Úr! 2-3 éve vissza-vissza térő furcsa érzést érzek a jobb alsó ?bél? szakaszon. Talán 3 éve kezdődhetett, egy nap elkezdett először tompán, aztán mozgásra és minden egyébre fájni a hasam alsó része. Először...
        Tisztelt Doktor Úr! Voltam Gyomortükrözésen gyomorszáj körüli fájdalmak miatt. Lelet: Cardia lazán zár. A nyelőcső nyálkahártyája a cardia felett hyperaemias, hosszanti csíkokban erodált. LA st B reflux. diagnózis: K2100 refux,...
        Tisztelt dr.nő! 3 héttel ezelőtt kekszet ettem, ami nyelésnél megakadt kis része, utána nagyon fájt a nyelöcsövem. Elmentem az ügyeletre írtak fel Sumamed antibiotikumot mivel megvan dagadva a torkom és be van gyulladva, ami nem használt...
        Tisztelt Doktor úr! A barátnőmmel( én 20 ő 18 éves) majdnem 3 hete voltunk együtt ( óvszerrel védekeztünk) amikor az elmenetelnél kicsúsztam a gumi azonban benn maradt, de szinte a fele kilógott. A lepedőn illetve az óvszerben is volt ondó,...
        A mellékelt szövettani lelettel van-e további tennivalóm.Orvosom szerint 3 hónap múlva menjek kontroll vizsgálatra.Valóban megnyugodhatok,hogy ez így rendben van?
        visszatérve az előző kérdésemre az elhalt magzat a hydrops foetus az hogy lehetséges akkor hogy elvizesedet a babám mikor az én vércsoportom AB RH pozitív????És csak akkor történik ilyen ha az én vércsoportom negatív lenne ??? Vagy a párom...
        Kedves Doktor úr! a petevezető elzáródás okairól érdeklődnék. Olvastam, hogy korábbi műtét és egyéb eljárások, illetve nemi úton terjedő betegségek okozta gyulladás okozhatja. Lehet más oka is? Egy sima bakteriális (nem nemi úton...
        T. Doktornő. Kérdésem a következő lenne. KB.2 éve borzalmasan ég a hátamon kezdve,majd az egész testemre kiterjedően ég a bőröm. Olyan hőhullám szerűen ,hol elviselhetetlenül ,hol kicsit gyengébben.Én úgy érzem mintha izzadna,de mikor a...
        Kedves Doktor Úr! Találtam egy érdekes leírást az interneten a májról aminek a tartalma eléggé MEGLEPETT és egyben RÉMISZTŐEN IS HATOTT. Bár a "kezelés" könnyűnek tűnik mégis inkább rákérdeznék hogy, neki merjen e fogni az ember?...
        Tisztelt Doktor Úr ! Olyan problémával fordulok önhöz hogy 3 hete egy borsó nagyságú csomót vettem észrea nemiszervem külső felületén.Mi lehet ez?
        a baloldali melkasomon fojamatos enyhe nyomó fájdalmat érzek levegő vételkor fokozódik mozgásra még roszabb ez egy lehajlás után jelentkeztek.
        Kedves Doktornő.A panaszom az az lenne hogy,kb 3 hete antibiotikumot szedtem fog fájás miatt.Aszéklete nyálkás és halvány vér láthato benne.1,5 héttel ezelött Normaflort szedtem a 10bd sat.Azóta is néha olyan az elsö székletem reggel,evés...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne önnhőz hogy 2014 11.25-én vették észre az orvosok az ultrahangon hogy halott a magzatom 26-án bementem a kórházba hogy missd.abortuszra menjek és nem csináltak vérvételt se és 30-án kaptam időpontot...
        Vér- és vizelet vizsgálaton kimutatták, hogy alacsony a triglicerid szintem. Ez mit jelent és mitől lehet?Zsírfelszívódási zavar?Nem régen változtattunk az étrendünkön, nem eszünk minden nap húst, és inkább zöldséges, rizses, köleses,...
        Kedves doktornő! 18 éves fiú vagyok és olyan 14 éves korom óta a bal oldali mellem környéke nagyobb mint a másik oldalon. Nincs vele különösebb baj, csak zavar már egy kicsit. Lehet ez szív eredetű probléma? Esetleg megnagyobbodhatott a...
        Tisztelt doktor úr! Kb. 3 hónapja volt egy tüszős mandulagyulladásom amire antibiotikumot kaptam. Az antibiotikum beszedése után kb 2 héttel nyálkás lett a székletem. (A nyálka mennyisége kb egy teáskanálnyi maximum de van hogy kevesebb) A...
        Tisztelt Doktornő! Én egy nagyon aggódó nagymama vagyok.Van egy kislány unokám 13 éves. Tavasszal megjött a menzesze. Utána elkezdett hullani a haja. Már orvostó-orvosra jártak, kivizsgálták és mégsem tudják, hogy mitől hullik a kislány...
        Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok és pár hónapja (kb. fél éve) a bal térdem felett (a térdkalács felett jobb oldalt) kis duzzadás látható akkor, ha lábon állok és nem húzom össze a térdem, hanem nyugalmi állapotban hagyom. Néha...