• Laboreredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Pajzsmirigy autoimmun beteg vagyok, ezért elég sűrűn járok vérvételre. Az utóbbi időben a TSH értékem jó, viszont egy hüvelyi fertőzés kapcsán vizelet és egyéb laborvizsgálat is történt. A csillagozott értékekre lennék kíváncsi, hogy mit takarnak..? Mon%: 10.30% ref:8.00-ig Eos%: 8.40% ref:6.00-ig Retikulocyta: 3.5/1000vv ref:5.0-15.0-ig Vas: 9.9umol/I ref:12.0-28.0-ig Húgysav: 93umol/I ref:156-357-ig eGFR: 83 ref: 60-90-kétes Valójában az eGFR értéken aggódom, hogy ez nem egy esetleges vesebetegség előjele lehet? A többi laboreredményem jó, végeztek haemoglobin meghatározást, voltam cukorterhelésen stb...A múlt hónapban viszont érdekes, hogy a mon.eredményem jó volt és az Eos. is 3.30% volt. Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező ! A GFR érték egy számított érték, ha a referenciaértéknél alacsonyabb, az csökkent veseműködésre utal. Az Ön esetében a teljesen normális 90-es értéknél csak kissé alacsonyabb. Ez nem jelent feltétlenül vesekárosodást, ha egyéb laboratóriumi jelek ( vese UH, vizelet lelet) nem utal vesebetegségre. Évenkénti ismétlése ajánlott. A vérképben észlelt magasabb eosinofil és monocyta szám több mindenre utalhat, allergias betegségekben magasabb az eosinofil szám, bizonyos fertőzéseknél a monocyta szám lehet magasabb a normál értéknél. Az Ön esetében ez nem jelentős eltérés. A kontroll vizsgálat pedig normál értékeket adott.Az alacsonabb húgysav szint gyógyszerszedés követezménye is lehet. A csökkent reticulocyta szám vérszegénységre utal. A szérum vas értéke a normál tartomány alatt van, ez rejtett vashiányt jelez, mivel a hemoglobin,a vörösvértest érték normális. Fogyasszon húsos ételeket, de vastartalmú gyógyszer szedése megfontolandó.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Szanyi Andrea
        Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. december 29., 12:08; Megválaszolva: 2012. január 01., 16:29

        Tudjon meg többet: laboreredmény
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Abban az esetben, ha valaki más is tartózkodik a lakásban, még ha a lakás másik végében vagy az udvaron, akkor sem megy a székletürítés, hiába érzem, hogy kell. Mit lehet ez ellen tenni, hogy ez ne okozzon problémát? Elég kellemetlen és nem...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Egy másik portálon már leírtam a gondomat, remélem nem baj ha azt másolom be. Alvászavar vagy mi lehet ez? És mit tudnék vele kezdeni? Ez az ötödik éjszaka amikor elég nehezékesen de elalszok (22:00-0:00), viszont 1-2...
        T. Cím! Az alábbi laborvizsgálati, Ref. tartománytól eltérő eredmények okaira, illetve esetleges további vizsgálatok szükségességére lennék kíváncsi: Hematológia EO 23.3 (Ref. 1-4) EO absz. 2.30 (Ref. 0,05-0,45) Klinikai kémia Glukóz...
        Kedves WebBeteg! Lenne egy nagyobb gondom... Van egy nagyon közeli ismerősöm, aki már többször kísérelt meg öngyilkosságot az elmúlt 3 évben. Legutóbb 3 napja, és én erről őt le szeretném szoktatni... Konkrétan a barátnőmről van szó,...
        1993-ban műtöttek perforált vakbél gyulladással ekkor állapították meg ,hogy Chron beteg vagyok azóta is állandó orvosi kontroll alatt vagyok. Sajnos gerincsérvvel műtöttek 2010-ben is illetve 2014 tavaszán is,kiszakadt jobb old-i L.V...
        Tisztelt doktor úr/hölgy. 24 éves anyuka vagyok. Egyre többször érzem ugy hogy fáj a szivem környéke. Naponta többször is. Bal oldalon a mell felett erős szúró/szorító érzés kap el érzem a szivem minden dobbanását, nem kapok levegőt...
        Kedves Dr Nő/Úr! A vérvételemen szerepel egy Tsh érék,ami 3,64 ug/L. A megadott tartomány a papíron: 0,4-4,0. Sok pajzsmirigybeteg ismerősöm szerint 2,4-ig jó ez az eredmény, de a papíron más a tartomány.. Más mértékegységben mérhették...
        Az a helyzet, hogy tavaly nyáron szívritmuszavart állapítottak meg, de semmi egyebet és hazaküldtek. Aztán körülbelül 1 hónapja van, mikor hirtelen szúró fájdalmat érzek, s amikor hanyatt fekszem, hogy is mondjam, olyan, mintha kis hólyagok...
        2 napja elestem biciklivel kormányon keresztül hirtelen fékezés miatt, ekkor igen szépen bevágtam a fejem az aszfaltba és erre nem sokkal kb 10-15 percre elájultam ekkor bevittek az ügyeletre korház ct minden negatív egy bent töltött éjszaka...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja kontrasztanyagos CT vizsgálatom volt, a kontrasztanyagot vénásan kaptam (könyökhajlatba). A tű beszúrása után két másodpercig erős szúró, égető érzést tapasztaltam a csuklómon, a hüvelykujjam alatt....
        Üdvözlöm. Megszeretném kérdezni, hogy a csillagozott mezőket mi okozhatja illetve mennyire súlyos ezek figyelmen kívül hagyása. Köszönöm!
        35 éves fiam kivizsgálása vérszegénység, vashiány miatt indult. Kiderült,hogy lisztérzékeny és tejérzékeny.Erre vonatkozó diétás útmutatást megkaptuk, diétázunk. A vizsgálatok során UH-n derült ki, hogy a has baloldalán...
        Kedves Doktor/Doktornő! Teljesen tanácstalan vagyok, mert nem tudom mit kezdhetnék magammal, mi a teendő. A problémám az, hogy 178 centiméterrel, huszonkét éves korommal, még mindig csak 55 kg vagyok. Az emésztésem igen gyors, amióta az eszemet...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lassan 8 éves házasságunkban egyre kevesebb a szex. 7éve született meg első gyermekünk, előtte és utána kb. 1.5 évig nem volt problémánk a szexel, majd valami történt a feleségemmel. Egyre kevesebbet van velem...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 35 éves, vékony testalkatú nő vagyok. A problémám az, hogy naponta 4 liter, néha annál is több folyadékot (víz, kávé, leves)viszek be a szervezetembe. Kívánom a foyladékot, szomjas vagyok,és nemcsak a melegebb...
        Üdvözlöm! Egy évet voltunk együtt a barátommal. Szakítás oka, a sok nézeteltérés volt, sosem veszekedtünk igazán, nem adtuk ki magunkból a dühöt, csak elvonultunk egy másik szobába, ha konfliktus adódott. Mindig megtartottam a véleményem...
        Június elején voltam nőgyógyásznál, aki két 5cm alatti cisztát talált. Ahogy jól emlékszem a magyarázatra, tüszőciszta lehetett, vissza kell mennem augusztusban menstruáció (ami legutóbb másfél-két hetet késett) után. Nem régóta...
        Több évvel ezelőtt jelentkezett először, hogy furcsa szagot kezdtem el érezni. Mivel mindenhol éreztem, mások viszont soha sem érezték, kezdett gyanússá válni, hogy ez csak a fejemben (vagy esetleg az orromban) létezik. A szagérzet általában...
        Tisztelt DoktorÚr/Doktornő! 30 éves vagyok,egy ideje tartó fejfájás,gyengeség,izom és izületi fájdalmak,szemfájdalom,kézremegés,nyugtalanság,szaporább szívdobogás,hamar kifulladás érzés miatt kerestem fel a háziorvosomat,laborba...
        Rendszeresen járok orvosi vizsgálatra és rendszeresen magas a pulzusom. Normál állapotban 60-90 között mozog, de izgalom hatására orvosnál felugrik 120-130-ra is. Minden más értékem teljesen normális mindig) Hogyan tehetek ez az izgalom ellen,...