• Mit takarnak a csillagozott értékek a laboromban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Pajzsmirigy autoimmun beteg vagyok, ezért elég sűrűn járok vérvételre. Az utóbbi időben a TSH értékem jó, viszont egy hüvelyi fertőzés kapcsán vizelet és egyéb laborvizsgálat is történt. A csillagozott értékekre lennék kíváncsi, hogy mit takarnak..? Mon%: 10.30% ref:8.00-ig Eos%: 8.40% ref:6.00-ig Retikulocyta: 3.5/1000vv ref:5.0-15.0-ig Vas: 9.9umol/I ref:12.0-28.0-ig Húgysav: 93umol/I ref:156-357-ig eGFR: 83 ref: 60-90-kétes Valójában az eGFR értéken aggódom, hogy ez nem egy esetleges vesebetegség előjele lehet? A többi laboreredményem jó, végeztek haemoglobin meghatározást, voltam cukorterhelésen stb...A múlt hónapban viszont érdekes, hogy a mon.eredményem jó volt és az Eos. is 3.30% volt. Köszönöm előre is válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező ! A GFR érték egy számított érték, ha a referenciaértéknél alacsonyabb, az csökkent veseműködésre utal. Az Ön esetében a teljesen normális 90-es értéknél csak kissé alacsonyabb. Ez nem jelent feltétlenül vesekárosodást, ha egyéb laboratóriumi jelek ( vese UH, vizelet lelet) nem utal vesebetegségre. Évenkénti ismétlése ajánlott. A vérképben észlelt magasabb eosinofil és monocyta szám több mindenre utalhat, allergias betegségekben magasabb az eosinofil szám, bizonyos fertőzéseknél a monocyta szám lehet magasabb a normál értéknél. Az Ön esetében ez nem jelentős eltérés. A kontroll vizsgálat pedig normál értékeket adott.Az alacsonabb húgysav szint gyógyszerszedés követezménye is lehet. A csökkent reticulocyta szám vérszegénységre utal. A szérum vas értéke a normál tartomány alatt van, ez rejtett vashiányt jelez, mivel a hemoglobin,a vörösvértest érték normális. Fogyasszon húsos ételeket, de vastartalmú gyógyszer szedése megfontolandó.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. december 29., 12:08; Megválaszolva: 2012. január 01., 16:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Hetek óta hasmenésem van reggelente, még mielőtt tejet innék. Naponta 2 deci tejet iszom. Hányingerem az nincs. Érdeklődni szeretnék lehetséges-e, hogy laktóz érzékenységem van, vagy esetleg más felé kell vizsgálatot...
        Üdvözlöm Dr. Úr, Kb. 1 éve kezdődtem a túl sok gyomorsavval, gyomorégéssel, savanyú szájízzel kapcsolatos problémáim. Tavaly az is kiderült laktózérzékeny vagyok. Nemrégiben voltam gyomortükrözésen, aminek a lelete a következő: "Az...
        Még csak ma kezdett el szúrni a szívem körül de egész nao ez ment. Ma jött meg 3 nap késés után nem tudom hogy kapcsolatba hozható-e ezzel. Mellesleg a nagyon szedültem amikor felálltam es fájt az egész fejem. Mi lehet a bajom?
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Ùr! Vérvételen voltam és emailben kaptam meg az eredményt.Jövőhéten nem lesz időm lemenni a háziorvoshoz és a lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. WBC-FVS SZÁM 11,0 G/L (4,00-10,00) PLT-THR SZÁM...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy szedek kb 1,5 éve fogamzásgátlót. ( Symicia). Eleinte rendszertelenül szedtem,volt hogy 6 szemet is kifelejtettem,de nem egymás után, mostanra jobban odafigyelek rá. 1-2 szemet szoktam...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 4 éve van egy cisztám,minden panasz nélkül, folyamatos ellenőrzés mellett. 2016. augusztusában az én kérésemre ellenőríztettem vérből tumor markereket. Az akkori eredmények:CA125: 21, HE4: 41, Roma index 4,8 Béta...
        Tisztelt Címzettek! 3hete szültem császármetszéssel. 1hete egyre jobban fáj a bal vádlim, főleg éjszaka amikor fekvésből felkelek, járáskor vagy ha megfeszítem a lábfejem, de nap közben sem múlik. Nyomásra érzékeny, illetve úgy ülni sem...
        Tisztelt Doktor Úr! 15 hete (február 27.) volt egy alkalmi kapcsolatom, abban a ciklusban egy nappal később kezdtem el pótolni az első szem tablettát, de még 12 órán belül. És aznap a tabletta bevételét követően nem sokkal alkoholt is ittam....
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Ùr! Vérvételen voltam és emailben kaptam meg az eredményt.Jövőhéten nem lesz időm lemenni a háziorvoshoz és a lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. WBC-FVS SZÁM 11,0 G/L (4,00-10,00) PLT-THR SZÁM...
        Tisztelt Doktor Úr! Testtömegem 116kg, magasságom 193cm, nem túlsúlyos testalkat. Február óta (~4-5 hónapja) aktívan edzek edzőteremben, valamint diétázom is. A szénhidrátbevitelt amennyire lehet csökkentettem, a fehérje és rost bevitelt...