• Laboreredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Pajzsmirigy autoimmun beteg vagyok, ezért elég sűrűn járok vérvételre. Az utóbbi időben a TSH értékem jó, viszont egy hüvelyi fertőzés kapcsán vizelet és egyéb laborvizsgálat is történt. A csillagozott értékekre lennék kíváncsi, hogy mit takarnak..? Mon%: 10.30% ref:8.00-ig Eos%: 8.40% ref:6.00-ig Retikulocyta: 3.5/1000vv ref:5.0-15.0-ig Vas: 9.9umol/I ref:12.0-28.0-ig Húgysav: 93umol/I ref:156-357-ig eGFR: 83 ref: 60-90-kétes Valójában az eGFR értéken aggódom, hogy ez nem egy esetleges vesebetegség előjele lehet? A többi laboreredményem jó, végeztek haemoglobin meghatározást, voltam cukorterhelésen stb...A múlt hónapban viszont érdekes, hogy a mon.eredményem jó volt és az Eos. is 3.30% volt. Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező ! A GFR érték egy számított érték, ha a referenciaértéknél alacsonyabb, az csökkent veseműködésre utal. Az Ön esetében a teljesen normális 90-es értéknél csak kissé alacsonyabb. Ez nem jelent feltétlenül vesekárosodást, ha egyéb laboratóriumi jelek ( vese UH, vizelet lelet) nem utal vesebetegségre. Évenkénti ismétlése ajánlott. A vérképben észlelt magasabb eosinofil és monocyta szám több mindenre utalhat, allergias betegségekben magasabb az eosinofil szám, bizonyos fertőzéseknél a monocyta szám lehet magasabb a normál értéknél. Az Ön esetében ez nem jelentős eltérés. A kontroll vizsgálat pedig normál értékeket adott.Az alacsonabb húgysav szint gyógyszerszedés követezménye is lehet. A csökkent reticulocyta szám vérszegénységre utal. A szérum vas értéke a normál tartomány alatt van, ez rejtett vashiányt jelez, mivel a hemoglobin,a vörösvértest érték normális. Fogyasszon húsos ételeket, de vastartalmú gyógyszer szedése megfontolandó.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Szanyi Andrea
        Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. december 29., 12:08; Megválaszolva: 2012. január 01., 16:29

        Tudjon meg többet: laboreredmény
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor nő(úr) Szívbillentyű problémát állapítottak meg 2004 évben Cod:I3400.Kérdésem az, hogy erre a betegségre lehet-e SZJA visszaigénylés kérni, és mi a teendő kitől kell igazolást,vagy javaslatot kérni.Erre a betegségre...
        Kedves doktor no/ur! Edesapamat evekkel ezelott hatsofali infarktussal kezeltek, ezaltal cukorbeteg lett es erszukulettel mutottek, a combtovenel halot raktak be. Azote leszazalekoltak, nem dolgozhat. En jelenleg Angliaban elek es nagyon szeretnem ha...
        Üdvözlöm! 17 éves fiú vagyok,egészen idén májusig semmilyen fajta nyirokcsomó duzzanatom nem volt(legalább is semmi említésre méltó).Május 8.-án akaratlanul észrevettem egy nyaki nyirokcsomóm duzzanatát ,amely kicsivel volt nagyobb egy...
        Tisztelt Allergológus! Mióma kezelésére kezdtem el szedni az Esmya nevű gyógyszert. 3hete. kb 1hete tele lett a mellem alatt a hátam , lapockaközött, a vállam -hónaljárokig lehúzódva a köldök vonaláig és bennt a köldökben is hólyagos...
        Udvozlom 49 az édesapám,nem dohányzik,nem iszik alkoholt,egészségesen él,sokáig focizott.Napi rendszerességgel végez fizikai munkát.Szívzorejt állapitottak meg nála nemrég.A vérnyomása nagyon ingadozik,egyszer alacsony egyszer...
        Kedves Webbeteg! Tegnap felfedeztem a szemoldokcsontom felett egy duzzanatot, ami hosszukas tehat nem csomo, megmutattam haziorvosnak azt mondta egy er van begyulladva kremezzem gyulladascsokkentovel, es borogassam, 4-5 nap alatt el kell mulnia, ez a bal...
        Kedves Doktor Úr/Nő ! Az lenne a kérdésem hogy a (túlzott/alkalmi) maszturbációtól butulhat-e az ember vagy romolhat-e tőle a látása? Válaszát előre is köszönöm.
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor úr! Azzal a panasszal fordulnék Önhöz, hogy egy ideje már a bőröm olyan illatot lélegez, izzad ki, mintha szellentettem volna!Pedig nem! Gyakran szédülök, remegek (belső remegés), izzadok, fáradt vagyok,néha alig...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Vérvételem eredménye iránt szeretnék érdeklődni: Fehérvérsz: 6,89 G/l, Vvt: 3,55 T/l, Haemoglobin: 5,5 mmol/l, Haemotokrit: 0,30 L/l, RDW: 17,00 %, Hypochrom vvt arány 29,1 %. A többi értékemben nincs eltérés. Főleg...
        Tisztelet Dr. Úr / Dr. Nő! Édesapám magas vérnyomásban szenved amire beállitott gyogyszert szed.Kb. két hónappal ezelőtt két hétig a vérnyomása elkezdett ingadozni hol jó volt hol pedig alacsony.( 80/ 60)Naponta megszédült többször és...
        Tisztelt Doktor úr! Hüvelygombát igazolt nálam a levett kenet minta. Batrafen hüvelykrémet kaptam 6 db applikátorral. Tegnap az első adagot elhasználtam, ma úgy tűnik megjön a menzeszem legkésőbb holnap. Kérdésem menzesz alatt...
        Üdv! Mostanában elég gyakran észre veszem, hogy a jobb szemembe olyan folt van, amit akkor látunk ha erős fénybe nézünk, van hogy kevésbé látszik, van hogy annyira ott van, hogy rossz nézni, nem látok rendesen, a folt mindig ugyan olyan, ugyan...
        Meforal-t kell szednem és arra rá van írva,hogy nem lehet mellete alkoholt fogyasztani,de nekem jövő héten lenne a leánybúcsúm és megszeretném kérdezni,hogy mennyivel előtte hagyjam abba a gyógyszer szedését? A házi orvosomtól nem merem...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrég megtörtént a műtét (mucotomia+fess+orrsövény),amelyről az előzőekben kérdeztem már.Hétfőn volt 4 hete.Azóta már több alkalommal kellett a pörköket eltávolítani,mert nem jött ki,hiába...
        Tisztelt orvosok 20 éve magsasvérnyomással kezelnek,volt infarktusom 2009-ben, nyitott szív mütét 3 db koszorú eret áthidaltak lábam -ból kivett erekkel,és 2010 óta érszűkülettel is kezelnek járás távolságom 200-400 m. Jár e nekem...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Évekkel ezelőtt heti szinten több alkalommal fogyasztottam alkoholt,nem túl nagy mennyiségben,de gyakran előfordult(főleg hétvégén társaságban)hogy "becsíptem".Az utóbbi időkben(kb. fél-egy éve)azt...
        Tegnap kezdődött a probléma. Nyugalmi állapotban rettenetesen fáradtnak éreztem magam. Leültem, pihenni, de ez az érzés megmaradt, sőt egyre fokozódott, már az ájulás kerülgetett. Több órába telt, mire valamelyest összeszedtem magam, de...
        Kedves Doktor Ur! Kerdesem a kovetkezo lenne, van egy taska, duzzanat a bal szemem alatt, a jobb szemem rendben van. Fogalmam sincs, hogy mitol lehet, mar honapok ota ott van de csak most kezdett el igazan zavarni. Mik a lehetseges betegsegek amik...
        Üdvözlöm! Hobbi testépítőként táplálkozásom során sok magas fehérjetartalmú húst eszek, sok főtt ételt és egészséges emésztés és jobb felszívódás megtámogatásához Bromelain tartalmú táplálékkiegészítő szedésére gondoltam....
        Tisztelt cìm! Betaloc10mg ot szedek napi 3szor és Metothyrin 2mg ot napi 1szer. Az elmult hetekben felszedtem egy pàr kg ot. A kérdésem az lenne hogy ijen gyogyszerek melett ihatok e zöld teàt? Ha igen naponta hàny csészével? Vàlaszàt elöre is...