• Mit takarnak a csillagozott értékek a laboromban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Pajzsmirigy autoimmun beteg vagyok, ezért elég sűrűn járok vérvételre. Az utóbbi időben a TSH értékem jó, viszont egy hüvelyi fertőzés kapcsán vizelet és egyéb laborvizsgálat is történt. A csillagozott értékekre lennék kíváncsi, hogy mit takarnak..? Mon%: 10.30% ref:8.00-ig Eos%: 8.40% ref:6.00-ig Retikulocyta: 3.5/1000vv ref:5.0-15.0-ig Vas: 9.9umol/I ref:12.0-28.0-ig Húgysav: 93umol/I ref:156-357-ig eGFR: 83 ref: 60-90-kétes Valójában az eGFR értéken aggódom, hogy ez nem egy esetleges vesebetegség előjele lehet? A többi laboreredményem jó, végeztek haemoglobin meghatározást, voltam cukorterhelésen stb...A múlt hónapban viszont érdekes, hogy a mon.eredményem jó volt és az Eos. is 3.30% volt. Köszönöm előre is válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező ! A GFR érték egy számított érték, ha a referenciaértéknél alacsonyabb, az csökkent veseműködésre utal. Az Ön esetében a teljesen normális 90-es értéknél csak kissé alacsonyabb. Ez nem jelent feltétlenül vesekárosodást, ha egyéb laboratóriumi jelek ( vese UH, vizelet lelet) nem utal vesebetegségre. Évenkénti ismétlése ajánlott. A vérképben észlelt magasabb eosinofil és monocyta szám több mindenre utalhat, allergias betegségekben magasabb az eosinofil szám, bizonyos fertőzéseknél a monocyta szám lehet magasabb a normál értéknél. Az Ön esetében ez nem jelentős eltérés. A kontroll vizsgálat pedig normál értékeket adott.Az alacsonabb húgysav szint gyógyszerszedés követezménye is lehet. A csökkent reticulocyta szám vérszegénységre utal. A szérum vas értéke a normál tartomány alatt van, ez rejtett vashiányt jelez, mivel a hemoglobin,a vörösvértest érték normális. Fogyasszon húsos ételeket, de vastartalmú gyógyszer szedése megfontolandó.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. december 29., 12:08; Megválaszolva: 2012. január 01., 16:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Egy olyan bő hónapig szedtem Protonpumpa gátlót (pantoprazol sandoz), mivel a háziorvos fekélybetegségre gyanakodott. Utólag kiderült, hogy nem volt szükség rá. Sajnos csak később, miután befejeztem a gyógyszer szedését,...
        Azèrt irok mert nekem olyan problèmám van hogy vèletszenszerüen kimegy az erő a lábambol ès hevesen ver s szivem olyankor.már 17 ève nehèz fizikai munkát vègzek,de nem csak a munkahekyen törtènik ez velem hanem ha ideges vagyok vagy èppen ha...
        példa:Hypót akartam önteni a vödörbe,(gondolatban hogy majd fogok) de mást csináltam még és úgy hittem hogy már beleöntöttem a hypót, közbe nem.Az érzés teljesen valóságosnak tűnt.Utána mondom milyen hülye vagyok. Postai levél volt a...
        Tisztelt dr.nő, dr.úr! Azzal a problémával fordulok önhöz hogy tavaly tachycardiát diagnósztizáltak nálam melyre concort szeddek, most 2 hete j 4590 Ashma k.m.n. és j 3010 allergiás rhinitis pollentől, amirre foster 2x1 puff. És mometason 1x2...
        Tisztelt Dr. Plósz János! A fiam 42 éves éves glutén-és laktózérzékeny lett. Szeretnék neki kenyeret készíteni zöldségekből, magokból kukoricaliszt felhasználásával. Gitta nyersétel blogján...
        Négy-öt nap használat után a fehér trikóm lilas színüre változik.Sőt a wc ülőkéje is,amely fehér.Szeretném tudni,hogy mitől lehet ez? Gondoltam rá,hogy bevizsgáltatom analitikussal. Talán a kozmetikumtól lehet? Köztudomású,hogy...