• vérkép -bilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt Doktor Nő/Úr! 24 éves férfi vagyok, és valsotens nevű gyógyszert szedek,immár 2 hete vérnyomásra! Voltam vérvizsgálaton és az összes bilirubin érték magas lett: 18 a határérték , nekem pedig 23 lett, és a konjugált bilirubin is magas lett: 4 a határ, nekem pedig 5 lett. Kérédsem, hogy ez mitől lehet és hogy foglalkoznom kell e vele? A kálium szint pedig 5,4 lett tehát az is kicsit magas!Válaszát köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a blirubin témában

        Kedves Kérdező! Nem derül ki, hogy korábban történt-e Önnél vérvizsgálat és akkor a szerum bilirubin értéke normális tartományban volt-e. A Valsotensnél( valsartan) említik, hogy okozhatja a szérum bilirubin szint emelkedését. Az említett érték még nem ad aggodalomra okot. Javaslom kontroll vérvizsgálatát, amennyiben akkor is emelkedett értéket tapasztal, felmerülhet a gyógyszerváltás lehetősége. Az enyhén emelkedett kálium szint ismétlése is javasolt. Ha valamilyen tünetet is észlel, akkor keresse fel kezelőorvosát.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. december 15., 11:14; Megválaszolva: 2011. december 18., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: